Ahmet Hakan'dan Başbakan'a açık mektup

Ahmet Hakan'dan Başbakan'a açık mektup
Ahmet Hakan'dan Başbakan'a açık mektup
Ahmet Hakan'dan Başbakan'a açık mektup

Ahmet Hakan yazısında Başbakan'a hitaben "Paralel devlet” deyin, “derin çete” deyin... Ve bu dediklerinizle sonuna kadar mücadele edin. Ama “Ben bu yargıya etrafımdakileri teslim etmem arkadaş” anlayışından vazgeçin. Çünkü bu anlayış, sadece sizi değil, bizi de batıracak." ifadelerini kullandı.

Hakan ayrıca kibirden kaçınılması gerektiğini belirterek ''Biliyorsunuz “ilahi buyruk”, tepeden tırnağa “Kibirden kaçının” diye haykırır. Ve eğer üzerinde biraz olsun düşünülürse... Bu buyrukta çok büyük hikmetler vardır.'' dedi.

İŞTE O YAZI

- Yargıya meydan okuyarak...

- Savcıya meydan okuyarak...

- Mahkemelere meydan okuyarak... Bu krizden çıkamazsınız.

* Krizden çıkamayacağınız gibi memleketi de alaşağı edip batırırsınız. Çünkü... Başbakanların yargıyı takmadığı, savcıları azarladığı, mahkemelere sırt çevirdiği devletlere her şey denir ama “hukuk devleti” denemez. Şunu aklınızdan çıkarmayın: Hukuk biterse felaket başlar.

* Sayın Başbakan... “Ben bu yargıya, bu mahkemeye, bu savcıya çevremdeki insanları teslim etmem arkadaş” anlamına gelebilecek sözler söylemekten, davranışlar sergilemekten vazgeçin. Çünkü bu sözler ve bu davranışlar, bu ülkenin birliğini, düzenini, temelini, adalet duygusunu, eşitlik anlayışını çok ağır biçimde dinamitliyor. Bir arada barış içinde yaşama duygusunu yerlere çalıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.