ABD’nin CIA Başkanı Burns: “Ateşkes için İsrail ve Hamas tavizler vermeli"

ABD’nin CIA Başkanı Burns: “Ateşkes için İsrail ve Hamas tavizler vermeli"
CIA Başkanı Burns: “Ateşkes için hem İsrail’in hem de Hamas’ın bazı tavizler vermesi gerekiyor

CIA Başkanı Burns: “Ateşkes için hem İsrail’in hem de Hamas’ın bazı tavizler vermesi gerekiyor

CIA Başkanı William Burns, Gazze Şeridi’nde ateşkes müzakerelerinde son duruma ilişkin yaptığı açıklamada, "Ateşkes için hem İsrail’in hem de Hamas’ın bazı zor seçimler yapması ve bazı siyasi tavizler vermesi gerekiyor” dedi.

İsrail Gazze Şeridi’nde saldırılarına aralıksız devam ederken, bölgede ateşkes için müzakereler de sürüyor.

Müzakerelerde arabulucu ABD’yi temsil eden CIA Başkanı William Burns bugün Londra’da düzenlenen bir etkinlikte görüşmelerdeki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki birkaç gün içinde daha ayrıntılı bir teklifte bulunacağız ve sonra göreceğiz. Ateşkese şu anda ne kadar yakın olduğumuzu size söyleyemem” dedi.

Görüşmelerde sunulan planın yüzde 90’ının taraflar arasında kabul edilmiş olmasına rağmen geriye kalan yüzde 10’un bir sebepten dolayı kabul edilmediğini belirten Burns, müzakerelerde en zor kısmın da bu olduğunu söyledi.

Burns konuşmasında, “Ateşkes için hem İsrail’in hem de Hamas’ın bazı zor seçimler yapması ve bazı siyasi tavizler vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

CIA Director Burns: "Both Israel and Hamas Need to Make Some Concessions for a Ceasefire"

CIA Director William Burns stated that both Israel and Hamas need to make difficult choices and political concessions for a ceasefire in the Gaza Strip.

As Israeli attacks on the Gaza Strip continue unabated, negotiations for a ceasefire are ongoing.

In a recent statement during an event in London, Burns, who is representing the United States as a mediator in the talks, said, "We will present a more detailed proposal in the next few days, and then we will see. I cannot tell you how close we are to a ceasefire at this moment."

Burns noted that while 90% of the plan presented in the negotiations has been accepted by both sides, the remaining 10% has not been agreed upon for some reason. He described this remaining portion as the most challenging aspect of the negotiations.

Burns emphasized that "both Israel and Hamas need to make some tough choices and political concessions for a ceasefire to be achieved."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.