1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı Kutlandı

1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı Kutlandı
1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı Kutlandı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN:  1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Gaziantep, Kilis, Mersin, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Urfa, Adana, Hatay, Adıyaman ve Malatya başta olmak üzere bir çok şehirde kutlandı. Alanların etrafları polisler tarafından kontrole alınırken, girişler polisin sıkı aramasıyla gerçekleşti.

 

Gaziantep’teki kutlama için Yeşilsu Park’ta toplanan demokratik kitle örgütleri, sendikalar siyasi partiler, burada yürüyerek Kırkayak Parkındaki kutlama alınanına geldi. Alana girişler polis tarafından sıkı şekilde arandı. Alana En kalabalık giren yine TÜMTİS sendikası işçileri olurken, ardından KESK, DİSK, BİRTEKSEN de alana kalabalık gelen kitleleri oluşturdu. 

 

1 Mayıs kutlamasına, CHP ve HDP milletvekilleri ile siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, öğrenci gençliği, kadın platformu, İHD, Özgür Düşünce Derneği, Çepnililer Derneği, Gaziantepspor Kulübünden hakları verilmeyen işçiler, Şehitkamil Belediyesinin kentsel dönüşümü mağdurları ile yurttaşlar katıldı.

 

GAZİANTEP'TE 1 MAYIS "BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ" SLOGANIYLA BAŞLADI

Kamu Emekçileri Konfederasyonu  (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜM TİS) Antep Şubesi öncülüğünde "Birlikte değiştireceğiz" şiarıyla 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı.

Miting alanında "Onurlu ve insanca bir yaşam için alanlardayız", "Emek bizim söz bizim",  “asgari değil insanca yaşam", "Savaşlara ve antidemokratik uygulamalara karşı alanlardayız", "Ülke zengin, halk fakir, yandaş mutlu" “Bijî yek gulan”,  “Katil, hırsız AKP”, sloganlar atıldı pankartlar açıldı. Grup Yorum'un Çav Bella marşı seslendirildi.

Şarkıların çalındığı alanda işçiler sloganlar atarak, halay çekti. Katılımcılara seslenen sendika temsilcileri işçilerin dayanışma içerisinde olması gerektiğini ifade etti.

 

Konuşmalar sırasıyla TTB’den Gaziantep Kilis Tabip Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, DİSK’ten DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, KESK adına Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Parlakçı. TÜRMOB adına Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına İKK Sekreteri Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Aykut Kocalar, TÜM TİS’ten Gaziantep Şube Başkanı Mahmut Canyurt, BİR-TEK SEN den bir temsilci ile Gaziantep Demokratik Kadın Platformu adına Elif Söyleyici birer konuşma yaparak, hem günün anlam ve önemine vurgu yatılar, hem de ülkenin içinde bulunduğu sömürü ve zulüm sistemine dikkat çektiler. Konuşmalardan sonra müzik eşliğinde halaylar çekildi daha sonra miting olaysız şekilde sona erdi.  www.yenicizgihaber.com

 

DİYARBAKIR’DA 1 MAYIS'DA SAVAŞ POLİTİKALARINA "HAYIR" DENİLDİ

1 Mayıs için Diyarbakır'da toplanan sendikalar ve siyasi partiler kortej halinde alana girdi.

Diyarbakır'da binlerce işçi ve emekçinin katıldığı 1 Mayıs kutlaması İstasyon Meydanında Grup Yorum'un Çav Bella marşı ile başladı.

1 Mayıs, Kamu Emekçiler Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, Tabip Odası, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Bölge Temsilciliği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu öncülüğünde “Birlikte Değiştireceğiz” şiarıyla İstasyon Meydanı’nda kutlandı.

Mitingde konuşan Tertip Komitesi Başkanı Kamuran Taş, Emekçiler, yoksul haklar için insanca yaşanabilir bir memleket istediklerini belirterek, “Biz çoğuz, milyonlarız, güzel günler göreceğiz” dedi.

 

KESK MYK üyesi Gönül Kural, "Toplumsal cinsiyet eşitsizliği derinleşiyor. Kadınların omuzlarına yüklenen iş gücü artıyor. Kadına yönelik şiddet tırmanıyor. Kadınlar hedef haline getiriliyor. Bunlar yetmezmiş gibi İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırıyorlar. Kürt sorunun çözüldüğü, cezaevlerinde işkencelerin olmadığı bir ülke istiyoruz. Kadınlara yönelik şiddetin son bulduğu bir ülke istiyoruz. Birleşerek, bunları gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

TTB Merkez Konseyi üyesi Yerlikaya Halis Yerlikaya ise, bilimden yaşamdan yana yana değil, sermayeden yana olan sağlık politikalarının kendilerini öldürdüğünü ifade ederek, “Salgında halka değil, sermayeye destek verildi. Dayatılan sömürü düzeninin kader olmadığını biliyoruz. Umudumuz var ve bunu değiştirebiliriz” dedi.

1 Mayıs mitingi, alandaki müzik dinletisinin ardından sona erdi.

 

MARDİN'DE 1 MAYIS KARAYOLLARI PARKINDA KUTLANDI

Mardin'de Karayolları Parkı’nda 1 Mayıs kutlamaları yapıldı. İşçiler Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylarla 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutladı.

 

MALATYA'DA 1 MAYIS KUTLANDI

Malatya’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı.  

Türkiye'nin farklı yerlerinde kutlamalar yaptı...Malatya'da da 100'ncü yıl kavşağında kutlamalar gerçekleştirildi. Kutlamalara CHP Milletvekili Veli Ağbaba’da katıldı

www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.