TÜRMOB adayı eski Bakan Türker, Gaziantep’te destek istedi

TÜRMOB adayı eski Bakan Türker, Gaziantep’te destek istedi
TÜRMOB adayı eski Bakan Türker, Gaziantep’te destek istedi

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; 57. Hükümetin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı, DSP Eski Genel Başkanı ve eski TÜRMOB Genel Başkanı Dr. Masum Türker, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) genel başkanlığa adaylığı için Gaziantep’te meslektaşlarında destek istedi. Türker, hiçbir meslek mensubunu ötekileştirmeden ve dışarıda bırakmadan TÜRMOB'u hep birlikte yöneteceklerine dikkat çekti.  

Yeminli Mali Müşavir Dr. Masum Türker, Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (GSMMMO) Başkanı Hakan Özseven ileYeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Tekin Alpay ve yöneticileri ile bir araya gelerek 12-13 Ekim 2019 tarihinde yapılacak olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) kongresinde Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayarak destek istedi.

MÜCBİR SEBEP UYGULANMALI

YMMO meslek mensupları ile bir araya gelen Türker, burada Yeni Çizgi Gazetesinin sorularını yanıtladı. Türker, hiçbir meslek mensubunu ötekileştirmeden ve dışarıda bırakmadan TÜRMOB'u hep birlikte yöneteceklerini belirterek, meslek örgütünü bir kişi veya bir grubun etkisinden kurtarıp herkesin TÜRMOB'u haline getirmenin acil ihtiyacı olduğunu söyledi. TÜRMOB Genel Başkan Adayı Dr. Masum Türker, meslek mensuplarının tamamına yakınının mücbir sebebin getirilmesini istediğini bunun için kanun değişikliğine ihtiyaç olmadan, mücbir sebebin zaten yasada var olduğunu ve bununda muhtelif zamanlarda kullanıldığını ifade eden Türker, doğru bir diplomasi ile yayınlanacak sirkülerle meslek mensuplarının bu hakka kavuşabileceğini söyledi.

TAHSİLAT SORUNU KANAYAN BİR YARA

Türker, mesleğin en temel sorunu tahsilat olduğunu ve bu sorunun mesleğin ve meslektaşın kanayan yarası olduğunu ifade ederek, bu konuda meslek mensubunun ücretinin bankacılık sistemiyle yapılan özel anlaşmalarla çözüme kavuşturacak projesi hakkında bilgi vererek meslek mensubunun beyanname imzalama ücreti olarak Gelir İdaresinden ücret alması gerektiğini ve bununla ilgili girişimlerde bulunacağını aktardı.

HER AİLENİN BİR MUHASEBECİSİ OLMALI

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin ve Yeminli Mali Müşavirlerin ülke ekonomisinin en önemli unsurlarından olduğunu ve kayıt dışılığı önlemede çok önemli bir görevi ifa ettiğini kaydeden Türker, bu nedenle aile hekimliği gibi artık ülkemizde “Aile Muhasebeciliği” kavramının konuşulması gerektiğini ve her ailenin bir muhasebecisinin olması gerektiğini savundu. YENİ ÇİZGİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.