Silifke TSO beş yıldızlı Oda  

Silifke TSO beş yıldızlı Oda  
Silifke TSO beş yıldızlı Oda  

TOBB Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu “Ekonomide liderlik iş dünyasının başarısıyla olur” dedi

MERSİN-BEKİR ŞAHİN; Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2. Liderlik Akademisi bu yılda yoğun katılımlı olarak gerçekleşti. İkinci Liderlik Akademisine katılan TOBB Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu, Silifke TSO’nun akredite ve beş yıldızlı bir Oda olduğuna dikkat çekerek, “Bunu ben değil Uluslararası Akreditasyon kuruluşu tarafından denetlenerek veriliyor. Ülkemizin ekonomide lider olmasını istiyorsak bu ancak ekonomi ve iş dünyası ile olur. Onların da asli merkezleri Ticaret ve Sanayi Odalarıdır. O zaman vermiş olduğumuz hizmetlerin kalitesi Almaya, Fransa, İtalya, İngiltere ile aynı standartta üyelerine hizmet ediyorsa bizim Ticaret Odalarımızın da bu seviyede hizmet etmeleri lazım” dedi. 

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Mersin Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Toros Üniversitesi, 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle 3-5 Ekim 2019 tarihlerinde Ulu Resort Hotel/Mersin’de gerçekleşen  “II. Liderlik Akademisi” bu yılda yoğun katılım ve ilgi gördü.

Bu yıl ikincisi düzenlenen çalıştaya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Türkiye geneli oda ve borsalar başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

60 KURUM VE KURULUŞTA 400 KATILIM OLDU

  1. Liderlik Akademisi Ve Strateji Çalıştayı’nın açılışında konuşan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, etkinliğin düzenlenmesinde Mersin Üniversitesi’ne, Toros Üniversitesi’ne, TOBB ETÜ’ye, Kıbrıs 15 Kasım Üniversitesine, Mersin Deniz Ticaret Odasına, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına, Mersin Genç Girişimciler Kurulun, 60 farklı kurum ve kuruluştan 400’ün üzerindeki aktif katılımcıya şehrin protokol üyelerine teşekkür ettiğini ifade etti,

LİDERLİK AKADEMİSİ ÜÇ GÜN SÜRDÜ

Liderlik Akademisi, iş dünyasının sahadaki temsilcileri ile teorik bilginin aktarımını üstlenen akademisyenlerin bir araya geldiği, bilgi ve deneyim aktarımı ile etkileşimin gerçekleştiği bilgi şöleni olduğuna dikkat çeken TSO başkanı Kaynar, “Bu doğrultuda atılmış ülkemizin en önemli Üniversite-Sanayi İşbirliği adımlarından birini oluşturmaktadır. Ülkemizde üniversite sanayi işbirliğine sandığımızdan daha fazla ihtiyaç vardır. Odamız bu ihtiyaçtan hareketle Mersin Üniversitesi ile birlikte çalışmanın önemini fark etmiş ve bu iş birliğini Liderlik Akademisi Projesi ile hayata geçirmiştir. Etkinliğimiz TOBB himayelerinde odamız öncülüğünde dört üniversite ve 3 oda- borsa tarafından gerçekleştirilen kurumsal iş birliğin bir örneği niteliğindedir. Etkinliğimizin temel amacı akademisyenler ile iş dünyasını bir araya getirmek ve iş birliğinin oluşmasına zemin hazırlamaktır. İkinci liderlik akademisinde üç gün boyunca konferanslar, eğitimler, paneller, iş birliği toplantıları, akademik sunumlar ve gezi programları olacaktır” dedi.  

SİLİFKE YOĞURDUNUN TESCİLİ ALINMALI

TOBB Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu çalıştayı düzenleyen Silifke TSO’nun çok önemli bir vizyonu ortaya koyduğunu belirterek,  “Türkiye çapında bir ilki başlattılar. Geçen sene de buradaydık, şimdi ikincisini yapıyoruz inşallah bu kurumsallaşacak. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası kalkınmadan kişisel gelişime birçok konuda uzman isimleri ve akademisyenleri bir araya getiriyorlar. Ayrıca tüm Mersin’i de bu konuda seferber ettiler. Bu birliktelikten dolayı hepinizi kutluyorum. Herkes bu organizasyonda elini taşın altına koyuyor. İş dünyası ile üniversitelerin buluşmasını her zaman vurguluyorduk. Üniversite-sanayi iş birliğinin burada güzel bir yansımasını görüyoruz. Silifke TSO çok güzel bir şeye imza attı. Yıllardır öncülük ettiğimiz Silifke’nin çileğini sadece Türkiye değil, bütün dünya tanıyor. Ama bunu sadece tanıtmak yetmez bunu koruyup kazanca dönüştürmek lazım. Bunun yolu da Coğrafi İşaret almaktan geçiyor. Bunu başlattık ve sonucunu da aldık. Artık Silifke’nin çileği tescilli olarak Silifke’nin oldu.  Şimdi sırada türkülere, şarkılara konu olmuş bir Silifke yoğurdu var. Çilekten önce Silifke’nin yoğurdunu bilirim ama halen Silifke’nin yoğurdunun bir tescili yok. Silifke Ticaret ve Sanayi Odamız akredite ve beş yıldızlı bir odamızdır. Bunu ben değil Uluslararası Akreditasyon kuruluşu tarafından denetlenerek veriliyor. Ülkemizin ekonomide lider olmasını istiyorsak bu ancak ekonomi ve iş dünyası ile olur. Onların da asli merkezleri Ticaret ve Sanayi Odalarıdır. O zaman vermiş olduğumuz hizmetlerin kalitesi Almaya, Fransa, İtalya, İngiltere ile aynı standartta üyelerine hizmet ediyorsa bizim Ticaret Odalarımızın da bu seviyede hizmet etmeleri lazım dedik. Bu konuda odalarımız peşimize takıldı. Silifke Ticaret ve Sanayi Odamız da hizmet kalitesiyle beş yıldızı almayı hak etti. Bundan dolayı da Silifke Ticaret ve Sanayi Odasını kutluyorum” dedi.

TURİSTLER TADARAK TÜRK LEZZETLERİNİ TANIYOR

Hisarcıklıoğlu, “Antalya’da yöresel ürünler fuarı düzenliyoruz. 14 milyon turist buraya geldiği için düzenledik. Bizim ürünlerimizi turistler yiyerek, tadarak Türk lezzetlerini tanıyorlar. Yöresel ürünlerimizi tanıtabilmek için  bunu her yıl farklı bir bölgede yapacağız. Namazın kazası var ama fırsatların kazası yok.  Fırsatları iyi değerlendirmek lazım. Fırsat gittiği zaman bir daha geri gelmez. Şikayeti bırakıp fırsatlarınızı değerlendirin. Şikayeti bırakıp, fırsat ne, nerede buna bakıyor olmanız lazım” dedi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı birer konuşma yaparak Türkiye genelindeki Oda Ve Borsaları bir araya getirmelerinden dolayı Silifke Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ettiler. YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.