Silifke TSO Başkanı Kaynar; Ekonomide yaşanan olumsuzluklar sonlanmadı

Silifke TSO Başkanı Kaynar; Ekonomide yaşanan olumsuzluklar sonlanmadı
Silifke TSO Başkanı Kaynar; Ekonomide yaşanan olumsuzluklar sonlanmadı

 

MERSİN-BEKİR ŞAHİN;  Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, korona virüs sürecinde her kesimde olduğu gibi iş dünyasının olumsuz etkilendiğini belirterek, Hükümet tarafından her ne kadar açıklanan paketler iş dünyasına can suyu niteliğinde olsa da ekonomide yaşanan olumsuzluklar tam anlamıyla sonlanmadığına dikkat çekti.

 

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Devletimiz tarafından, alınan ekonomik kararlar ve açıklanan paketler ile salgının ekonomimize olumsuz yansımalarını en aza indirilmeye çalışıldığını hatırlatarak şöyle devam etti:

 

 

“Her ne kadar açıklanan paketler iş dünyasına can suyu niteliğinde olsa da ekonomide yaşanan olumsuzluklar tam anlamıyla sonlanmadı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş dünyası tüm paydaşları ile birlikte KORONAVİRÜS salgını sürecinde büyük yara aldı. Nisan ayında açıklanan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ Paketi ile SGK, Kredi ve Vergi ödemeleri ötelendi. Süreli bu ötelemeler dikkate alındığında İş dünyası Ekim 2020’de birikmiş SGK, Kredi ve Vergi ödemeleri ile karşı karşıya kalacak. Bu durum yılın son çeyreğinde iş dünyasını zora sokacaktır. Bu süreçte yapılacak yeni düzenlemeler ile yeni ödeme planları oluşturulmalıdır. Hatta bu zorlu süreçte yasaklar nedeniyle faaliyet gösteremeyen firmaların ödemekle yükümlü olduğu tüm işletme giderlerinin (Kira, Elektrik, Doğalgaz, Vergi, SGK, Kredi ödemeleri) ödenmesi konusunda devletimiz bir çözüm yolu bulmalıdır.” YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.