Düşmezer İnşaat yatırımını Mersin'e kaydırdı

Düşmezer İnşaat yatırımını Mersin'e kaydırdı
Mersin'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ali Düşmezer, yüksek inşaat maliyetleri nedeniyle yatırımını Mersin'e kaydırdı.

Türkiye’de en pahalı ruhsatın olduğu Silifke’de, belediye yüzde 46 indirim yaptı

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Gaziantep’te inşaatı yaparak daireleri sorunsuz teslim eden Ali Düşmezer, pandamiden sonra yatırımını Mersin’e kaydırdı.  İnşaat maliyetleri çok pahalı olduğundan yakınan Düşmezer, dolayısıyla daire fiyatlarının da pahalı olduğu ve insanların ev almaz duruma geldiklerini ifade etti. Şehirde ruhsatların pahalı olduğundan yakınan Düşmezer, önceki dönem MHP’li belediye başkanın aksine, şimdiki CHP’li belediye başkanı ruhsatlarda  indirim yaparak insanlara nefes aldırdığını ileri sürdü. 

Gaziantep’teki arsa ve inşaat maliyetlerinden yakınan Düşmezer, yatırımını Mersin yöresine kaydırdı. Mersin’de ekonomiye katkı vermeye devam eden Ali Düşmezer,  inşaat maliyetlerinin çok yüksek olduğu gibi, Türkiye’de halen en pahalı ruhsatın Silifke’de verildiğine  dikkat çekti.. www.yenicizgihaber.com

EN PAHALI RUHSAT SİLİFKEDE

Silifke Belediyesinin ruhsat harçları, önceki dönem MHPli belediye başkanı tarafından yüzde 700-800 oranında arttırılarak, en pahalı ruhsata sahip yerleşim yeri olarak kayıtlara geçerken bu durumda yakınan Düşmezer, “İnşaat maliyetleri yüksek, böyle olunca daire fiyatları da yükseliyor. Daire fiyatları yüksek olduğundan satışlarda çok düşük kalıyor. Müteahhit daire satamayınca bu sefer elindekini bitirmeye çalışıyor ve yenisini yapmak istemiyor. Bu durum ekonomi için önemli kayıp” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYE RUHSATLARDA İNDİRİM YAPTI

Bu arada Silifke CHP’li belediye ile nefes almaya başlarken,  belediye başkanı Mustafa Turgut,  göreve gelir gelmez insanların en çok yakındığı ruhsat ücretlerinden indirim yaptı. CHP’li belediye ruhsatların çok fahiş fiyatta olduğunu gözlemleyerek bu yıl için zam değil indirim yapması ilçede sevinç yarattı. 

Düşmezer İnşaatın sahibi müteahhit Ali Düşmezer, belediyenin ruhsatlarda indirim yapmasını sevindirici bulduklarını kaydetti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.