LPG'ye tavan fiyat uygulaması uygulanacak

LPG'ye tavan fiyat uygulaması uygulanacak
LPG'ye tavan fiyat uygulaması uygulanacak
LPG'ye tavan fiyat uygulaması uygulanacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), sıvılaştırılmış petrol gazları (LPG) piyasasında tavan fiyat uygulamasına yönelik yönetmelik çalışmasını tamamladı.

2 AYLIK  TAVAN FİYAT UYGULANACAK

LPG piyasasında 2 ayı aşmamak üzere tavan fiyat tespit edilebilecek. Kurum, LPG piyasasına arz edilen mal ve hizmetlerin, güvenli ve ekonomik olarak rekabet ortamı içerisinde kullanıcılara sunumunun sağlanmasında şeffaflık, eşitlikçilik ve istikrarın sağlanmasına yönelik olarak piyasa faaliyetlerine ilişkin bazı mal ve hizmet fiyatlarının oluşturulması, uygulanması ile bunların ilgililere ve kamuoyuna açıklanmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla LPG Piyasası Fiyatlandırma Sistemi Yönetmelik Taslağı hazırlayarak görüşe açtı.

SATIŞ TAVAN FİYATLARI İLAN EDİLECEK

Buna göre, piyasaya arz edilen mal ve hizmetlerin fiyatları serbestçe oluşacak. Rafineri ve dağıtıcılar, lisansları kapsamında yaptıkları piyasa faaliyetlerine ilişkin fiyatları, erişilebilir dünya serbest piyasalarındaki fiyat oluşumunu dikkate alarak, tavan fiyatlar olarak kuruma bildirecek. Otogaz bayilik lisansı sahipleri otogaz satış tavan fiyatlarını ilan panolarında ilan edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.