Bülent Arınç: İstesek hergün 5 milyar dolar çıkarırız

Bülent Arınç: İstesek hergün 5 milyar dolar çıkarırız
Bülent Arınç: İstesek hergün 5 milyar dolar çıkarırız
Bülent Arınç: İstesek hergün 5 milyar dolar çıkarırız

Bursa'nın Karacabey ilçesinde AKP teşkilatının düzenlediği programa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mahalli idare seçimlerinde adayların ölçülü insanlar olması gerektiğini belirterek, kötü insanlarla kazanmaktansa iyi insanlarla kaybetmeyi tercih ettiklerini dile getirdi. AK Parti'nin 11 yıldan beri halkın destek ve güveniyle iktidarına devam ettiğini dile getiren Arınç, AK Parti'nin 2001 yılında kurulduğunu ifade ederek, 15 ay sonra tek başına iktidara geldiklerini belirtti. Güçlü iktidarın Türkiye'ye çok şeyler kazandırdığını dile getiren Arınç, AK Parti'nin 3 genel, 2 belediye ve 2 referandum seçiminden başarıyla çıktığını, bunun temelinde AK Parti'ye olan güvenin olduğunu dile getirdi

"GEMİ BATMAZ İNŞALLAH"

Ekonomiyi her zaman güçlü tuttuklarını dile getiren Arınç, "Hamdolsun, öyle rüzgârlar geldi ki başka hükümetler döneminde olsa küt diye devrilirdi. Unutmayın, 2000-2001'de yaşanan ekonomik krizde Ahmet Necdet Sezer'in şöyle bir kitapçığı Ecevit'e biraz hızlı fırlatmasından dolayı çıkmış dediler. Daha sonra 'bu cumhurbaşkanı bana edepsizlik yaptı' dedi. Dolar 600 bin liraydı, bir günde 1 milyon 600 bin liraya fırladı. Enflasyon fırladı. Gecelik repo faizleri yüzde 10 binleri buldu. O felaketli günleri hepinizin yaşadığını, bizzat bundan zarar gördüğünüzü biliyorum. Çok şükür öyle bir ekonomik denge kurduk ki ne Avrupa'daki ve ABD'deki global kriz vurdu. İhracatımızı artırdık. Üretimimizi de artırdık. Şimdi iç ve dış itibarımızı bozmaya kalkanlar avuçlarını yaladılar. Evet, 100 milyardan fazla para kaybı, borsada hisse senetleriyle yaşandı ama her şey toparlanıyor. Denizdeki dalgaların boyu ne kadar yüksek olursa olsun kaptan ehliyetliyse hiç korkmayın. Gemi batmaz inşallah. Türkiye'nin ekonomisi böyle" diye konuştu.

"HER GÜN İSTESEK 5 MİLYAR DOLAR ÇIKARIR BOZDURURUZ"

"O eskidendi. Asker kaşını çattı, eyvah borsa düştü. Cumhurbaşkanı kızdı, eyvah enflasyon yükseldi" devrinin bittiğini kaydeden Arınç, "O geçti o günler. Çok şükür iyi ki geçti. Yoksa Türkiye kırılgan ekonomi ile kalsaydı, biz ne olurduk arkadaşlar. 5 Nisan kararları, ocak kararları. Türkiye, iç kavgalar sebebiyle ekonomik kriz gördü. Üretim ve sanayileşme yok. Ondan sonra içeride bir kavga kopuyor. Biz 2009 yılında dış kaynaklı bir ekonomik kriz gördük. Hamdolsun Türkiye teğet geçti. Niçin hazinemiz doluydu çünkü. Biz hazineyi 20 milyar dolardan aldık, 85 milyar dolara çıkardık. Her gün istesek 5 milyar dolar çıkarır bozdururuz. Paramız var. Bu kadar güçlüyüz biz. 200 milyar dolar gayri safi milli hâsılayı 1 trilyon dolara gidiyoruz" açıklamalarında bulundu.

"ESKİ GÜNLERE DÖNMEYE İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Millet gördüğü rahatlığı, inşallah geleceğe olan güveni hiçbir şekilde kaybetmeyecek" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"Şimdi önümüz mahalli seçimlerde AK Parti'nin alacağı başarıya bağlı. Çünkü ondan sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Eğer istikrar bozulursa Türkiye'de, istikrarın bozulacağına dair işaretler görünürse Allah korusun ekonomi bundan mutlaka etkilenir. Çiftçi kesimi de etkilenir, sanayi de etkilenir. Çünkü bu gitsin de yerine şu gelsin diyecek başka bir iktidar alternatifi yok. Keşke olsaydı da, 'o giderse de şu gelir' diyebilseydik. Ne hükümet idare edebilecek başarıları var, ne hükümetten ne anladıklarını biliyoruz. Allah korusun Türkiye bir kaosa gider. Türkiye'de birileri elini ovuşturur ve tekrar eski günlere dönmenin hayalini kuranlar sevinirler. Böyle bir şeye izin vermeyeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.