Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülü, Niyazi Altunya’ya verildi

Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülü, Niyazi Altunya’ya verildi
Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülü, Niyazi Altunya’ya verildi

 

 

ANKARA- YENİ ÇİZGİ;  Yeni Kuşak Köy Enstitüler Derneği’nin “2020 Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülü”nü, Eğitim-İş’in Kurucu Genel Başkanı ve Onursal Genel Başkanı Niyazi Altunya aldı.

 

Ankara Can Yücel Parkı’nda gerçekleştirilen ödül törenine, Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Genel Sekreter Ebru Sungar, Genel Örgütlenme Sekreteri Bilal Şener, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Maksut Balmuk ve Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay katıldı.

 

Okul arkadaşları, mücadele arkadaşları ve öğrencilerinin Niyazi Altunya’yı anlattığı törende, Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım da bir konuşma yaptı. Yıldırım, Eğitim-İş’in, geçmişte ülkemizin eğitim politikalarında etkili olan, ulusal ve çağdaş eğitimi bir politika haline getiren ilk Eğitim-İş’i kurucusu Altunya’yı örnek aldıklarını belirterek şunları söyledi:

 

“Mevcut siyasi iktidar döneminde, çağdaş, bilimsel ve laik eğitime nasıl zarar verildiğini ve nasıl gericileştirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Sayın Niyazi Altunya ve ilk Eğitim-İş’in tüm kadroları bizlere, en zor koşullarda nasıl mücadele edilmesi gerektiğini göstermiştir. Sayın Altunya bilgisiyle, tecrübeleriyle hala bizlere yol göstermeye devam etmektedir. Gücümüzü, enerjimizi, cesaretimizi sizlerden aldık.

 

Bugün eğitimde gelinen duruma karşı rehberimiz siz devrimci eğitimcilerdir. Sizin yaktığınız aydınlanma ışığında yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.