Gaziantep Ticaret Odası MYM, geleceğin mesleklerini belgelendiriyor

Gaziantep Ticaret Odası MYM, geleceğin mesleklerini belgelendiriyor
Gaziantep Ticaret Odası MYM, geleceğin mesleklerini belgelendiriyor
Bölgesinde Mesleki Yeterlilik Belgesi veren ilk sivil toplum kuruluşu olan Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren GTO MYM, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu bulunan mesleklerin yanında bölgedeki ihtiyaçlar istikametin de düzenlediği eğitimlerle de bölgedeki beşeri sermayenin gelişimine katkı sunuyor. GTO MYM bu çerçevesinde düzenlediği, “Amatör Telsizcilik Eğitimi”, “İHA-01 Ticari Pilot Eğitimi” ve “Kimyasal Değerlendirme Uzmanı” alanlarındaki eğitimlerde başarılı olarak belge almaya hak kazananlara belgelerini takdim etti.
Belge töreninde konuşan GTO MYM Yönetim Kurulu Başkanı ve GTO Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Duman, belge almaya hak kazanan katılımcıları tebrik ederek hedeflerinin iş dünyasının ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman eksiğini girmeye ve bölgenin beşeri sermaye kalitesini yükseltmeye katkı sunmak olduğunu söyledi.
Yılmaz törende ayrıca Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Gaziantep Şube Başkanı Muzaffer Suna’ya da Amatör Telsizcilik Eğitimlerindeki katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.
Amatör Telsizcilik depremle daha da önem kazandı
“GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi olarak 7 farklı sektörde, 45 farklı meslekte Mesleki Yeterlilik Merkezi veren bir kuruluşuz” diyen Yılmaz Duman, merkezin aynı zamanda Kimyasal Değerlendirme Uzmanı eğitimleri ve sertifikası veren bölgedeki tek kuruluş olduğunun altını çizerek şunları ifade etti: “Merkezimiz yetkili olduğu alanlardaki belgelendirme faaliyetlerinin yanı sıra ihtiyaç ve talepler istikametin de çeşitli mesleki eğitimler düzenliyor. Bölgemizde yaşanan deprem felaketinden sonra önemi daha da artan Amatör Telsizcilik Eğitimi de bunlar arasında. Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz eğitimi başarı ile tamamlayanlar Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün organize edip düzenlediği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınavlarını gerçekleştirdiği Amatör Telsizcilik Belgesi sınavlarına girip A sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesine sahip olabilirler. Bu eğitimi önümüzdeki tarihlerde de yapmaya devam edeceğiz.”
"İHA Pilotluğu geleceğin meslekleri arasında"
Eğitim düzenledikleri İnsansız Hava Araçları (İHA) pilotluğunun da “Geleceğin 100 Mesleği” arasında gösterilen, günümüzde tarımdan, enerjiye, haritalamadan, çevre bilimine kadar bir çok alanda kullanılan özel bir meslek olduğunu belirten Yılmaz Duman, “Merkezimizin MES Havacılık işbirliğinde düzenlediği İHA Pilotluğu eğitimi ile alınan İHA-01 pilot ehliyeti ticari veya hobi maksatlı 25 kg'a kadar tüm İHA'ları kullanım için zorunlu bir lisanstır. Eğitim sonunda belge almaya hak kazanan katılımcılara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı İHA Sertifikası, İHA-01 Ehliyeti ve Temel Radyo Haberleşme Belgeleri verilmektedir” şeklinde konuştu.
"Kimya sektöründeki işletmeler için kritik bir alan"
Kimya sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için “Kimyasal Değerlendirme Uzmanı” ile çalışmanın kritik öneme sahip olduğunu belirten Duman, “Bilindiği üzere Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmeliği gereğince, üretim yaptığı alanda kimyasal madde kullanan ve İthal eden firmaların kimyasallarını Bakanlığın sistemine kayıt edebilmeleri için; “Kimyasal Değerlendirme Uzmanı” belgesi olan kişiler tarafından Güvenlik Bilgi Formlarını hazırlatmaları gerekmektedir. Kimyasal Değerlendirme Uzmanı eğitimleri ve sertifikası veren bölgedeki tek kuruluşuz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.