EĞİTİM-İŞ Milli Eğitim Bakanı Tekin’i kınadı

EĞİTİM-İŞ Milli Eğitim Bakanı Tekin’i kınadı
EĞİTİM-İŞ Milli Eğitim Bakanı Tekin’i kınadı

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN: Eğitim İş Gaziantep Şube Sekreteri Özgü Temir Dağlı, siyasi iktidar, Mayıs seçimlerinde aldığı sonucun verdiği pervasızlıkla eğitimdeki gericileştirme politika ve söylemlerini artırdığına dikkat çekerek, “Bu gericilik yarışına dün itibariyle çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katılmış, ülkeyi yüz yıl geriye itecek tehlikeli bir söylemde bulunmuştur” dedi.

 

Mayıs seçimlerinden hemen sonra Cumhur İttifakı’nda önce Hizbullah’ın uzantısı olan HÜDA-PAR karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiğini söyleme cüretini gösterdiğini hatırlatan Eğitim İş Gaziantep Şube Sekreteri Dağlı, “Hemen sonrasında ise ittifakın son dakika üyelerinden olan Yeniden Refah Patisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Eğitim sistemi, ahiret öncelikli nesiller yetiştirecek. Allah korkusu olan nesiller yetiştirecek. Nefsi esaret yerine, nefis terbiyesini esas alan, materyalist değil, maneviyatçı nesiller yetiştirecek” demiştir.

Tatile giren devlet okullarının bazıları gerici vakıflara şahsi mülkleriymiş gibi tahsis edilmiş, dernek maskesi takan tarikatlar imzalanan protokollerde fazladan imkanlarla donatılmıştır.

Bu gericilik yarışına dün itibariyle çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katılmış, ülkeyi yüz yıl geriye itecek tehlikeli bir söylemde bulunmuştur.

 

Bakan, Tekin, A Haber’de “kız okullarının açılıp açılmayacağına” dair sorulan bir çanak soruya, “Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin ilk söylediği şey ‘Erkeklerin olduğu yerde olmasını istemiyorum’ diyor. Biz o kızlarımızı eğitime dahil etmeliyiz. Karma eğitim esastır. Kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur” cevabı vermiştir. www.yenicizgihaber.com

 

Büyük bir akıl tutulmasının dışa vurumu olan bu sözlere karşı, Başöğretmen ’in, eğitim neferi olan bizlerin bazı önemli hatırlatmalarda bulunması şart olmuştur:

Türkiye, laik bir cumhuriyettir ve burada eğitim, yasalarımızın da altını çizdiği biçimde karma olarak verilir. Atatürk’ün kurduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın baş koltuğunda oturan bir bürokrat, milli eğitimi tarifleyen yasa ve yönetmelikleri çiğnemekle değil koruyup uygulamakla yükümlüdür.”

 

EĞİTİM-İŞ MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’İ KINADI

Kız çocuklarının eğitimi, gerici niyetlere alet edilmeye çalışılmakta, karanlık bir kurnazlık sergilendiğini ileri süren Eğitim İş Gaziantep Şube Sekreteri Özgü Temir Dağlı, “Kız çocuklarının eğitimine gerçekten önem veren bir Milli Eğitim Bakanlığı, hem öğrencilerine hem onların ailelerine cinsiyet eşitliğini anlatır, pozitif ayrımcılık uygulamalarını hayata geçirir, okullaşma oranını yüzde yüz hale getirmeyi ana hedef beller, teşvikler geliştirir, yatırımlar yapar; tarikatlara kulağını dayamaz!

Başöğretmen’in eğitim neferlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamalarını kınıyor ve uyarıyoruz:

Laik ve çağdaş eğitimin başlıca koşulu olan karma eğitimi keyfi uygulamalarla kuşatmanıza geçit vermeyeceğiz. Bu karanlık niyete karşı hukuk başta olmak üzere birçok alanda mücadele etmeye tüm gücümüzü seferber etmeye hazırız” şeklinde konuştu.  www.yenicizgihaber.com  YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.