ÇYDD Gaziantep Şubesi, öğrencilerin mezuniyet sevincini birlikte yaşadı

ÇYDD Gaziantep Şubesi, öğrencilerin mezuniyet sevincini birlikte yaşadı
ÇYDD Gaziantep Şubesi, öğrencilerin mezuniyet sevincini birlikte yaşadı. ÇYDD, ekonomik nedenlerle okuyamayan başarılı kız öğrencilere burs vermeye devam ediyor. Şube Başkanı Dr. Gönül Çakmak, etkinliklerde öğrencilerle bir araya gelerek çağdaş, bağımsız ve güçlü bireyler yetiştirmenin önemini vurguluyor.

ÇYDD Gaziantep Şubesi, öğrencilerin mezuniyet sevincini birlikte yaşadı

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği  (ÇYDD)  Gaziantep Şubesi burs verdiği öğrencilere yönelik mezuniyet yemeği düzenledi.  ÇYDD Şube Başkanı Dr. Gönül Çakmak, geleneksel olarak her yıl böyle etkinliklerde öğrencilerle bir araya geldiklerini belirtti. Başkan Çakmak, “Yarınların çağdaş, bağımsız ve güçlü bireyler yetişmesine emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kız çocuklarının okuması için önemli çalışmalar ve destekler sunan ÇYDD, Gaziantep’te ekonomik nedenlerle okuyamayan başarılı özelliklede kız öğrencilerine burs vermeye devam ediyor. ÇYDD Gaziantep Şubesi, burs verdiği üniversite ve lise öğrenciler ile yıl içerisinde zaman zaman çeşitli etkinliklerde bir araya gelirken, mezun olan öğrencilerede yemek  gibi etkinlikler düzenliyor.   

Gaziantep ÇYDD Şube Başkanı Dr Gönül Çakmak, böyle etkinlikleri her yıl düzenleyerek, hem öğrencilerin mezuniyet sevinçlerine ortak olduklarını, hem de öğrencilerin birbirlerini tanıma, kaynaşma anlamında güzel bir buluşma olduğunu ifade etti. Düzenledikleri yıl sonu mezuniyet yemeğinde yöresel yemeklerin ikram edildiği, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirten şube başkanı Çakmak, “Burs verdiğimiz öğrencilerimize yıl içinde 2-3 kez kahvaltı yada yemek verme şeklinde buluşuyoruz. Son yaptığımız, yılsonu nedeniyle üniversite öğrencilerimize Gaziantep'in yuvarlama, dolma gibi şehrimize özgü yemekleri yapılarak yemek verildi. Amaç aileleri uzakta olan öğrencilerimizin ev özlemini gidermek, derneğe aidiyetlerini ve birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak.

Ayrıca, bundan öncede yurtta kalan öğrencilerimiz için Ramazan’da iftar yemeği vermiştik. Bu ay içerisinde ise (Haziran) liseyi bitiren öğrencilerimize olanaklarımız ölçüsünde yemek vererek onların sevinçlerine ortak alacağız”  şeklinde konuştu. www.yenicizgihaber.com  

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 1991 yılından beri çağdaş eğitim yoluyla çağdaş topluma ulaşma hedefi doğrultusunda üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verdiğini hatırlatan ÇYDD Şube Başkanı Gönül Çakmak, “Çağdaş uygarlık düzeyine çıkabilmek için eğitimin öneminin fazlasıyla farkından olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasına destek olmak için başarılı lise ve üniversite öğrencilerine burslar vermektedir” dedi.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.