Temmuz ayında 23 kadın katledildi, 23 kadının ölümü de şüpheli

Temmuz ayında 23 kadın katledildi, 23 kadının ölümü de şüpheli
Türkiye'de kadına şiddet, kararlı bir mücadele yürütülmemesi ve faillere ceza indirimi uygulamak gibi politikalar nedeniyle günde güne artıyor. Son olarak Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu "2024 Temmuz Veri Raporu"nu açıkladı.

kadin-cinayetleri.jpg

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre; Temmuz ayında Türkiye'de 23 kadın katledilirken, 23 kadın da şüpheli şekilde öldü. 23 kadından 4’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istediği için öldürüldü.

Katile indirimli cezalar cinayetleri tetikliyor

Türkiye'de kadına şiddet, kararlı bir mücadele yürütülmemesi ve faillere ceza indirimi uygulamak gibi politikalar, katili cesaretlendirerek, kadın cinayetlerinin artmasına yol açtığı vurgulanmakta.

kadin-cinayetleri-artti.jpg

Temmuz ayında 23 kadın katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu "2024 Temmuz Veri Raporu"nu açıkladı. Rapora göre Temmuz ayında 23 kadın cinayeti, 23 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Öldürülen 23 kadından 4’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi, 1’i de annelerinin boşanmak istemesi nedeniyle öldürüldü.

Sanık ve katiller caydırıcı cezalar almazsa şiddet boyut değiştirerek devam eder

feray-sahn-olum-yil-donumu-anmasi-10.jpg

Platformun raporunda şu ifadeler yer aldı:

"Bu ay 23 kadın cinayeti işlenmiş, 23 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 23 kadından 4’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 1’i annelerinin boşanmak istemesi bahanesiyle öldürüldü. 18’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. 18 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor." www.yenicizgihaber.com

YENİ ÇİZGİ’DEN

Merhaba kıymeti takipçilerimiz

Güçlükle emek harcayarak hazırlayıp haber sitemizde yayına verdiğimiz haberlerimizi ve gönüllü olarak makale yazan yazarlarımızın yazılarını sosyal medyada ortamından da paylaşarak siz kıymetli takipçilerimiz başta olmak üzere yurttaşlarımızla paylaşıp bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Basın; demokrasi ve özgürlüklerin olmazsa olmazıdır. Eğer demokrasi ve özgürlüklerden, haktan, hukuktan yanaysanız, sahiplenip duyarlı olarak tavır koyacaksak, o zaman özgürlüklerden yana olan basına maddi ve manevi anlamda sahip çıkarak yaşatmak gerek. Güçlü basın, güçlü demokrasi demektir. Hak, hukuk, Adalet demektir. Yoksa nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.

Bu nedenle öncelikli olarak ilk ve en kolayından yapmanız gereken, lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyin, Ana Sayfamızda veya haber içeriklerinde çıkan Google reklamlarını, mutlaka tıklayınız, uygun gördüklerinizi inceleyip ayrılabilirsiniz. Aynı zamanda haberlerle ilgili beğeni, yorum, paylaşım, rt yapmanızı, aynı zamanda facebook, twitter ve instagram da bizi takip ederek destek verdirebilirsiniz. Ayın zamanda Özel reklam ve tanıtım desteklerinizle vereceğiniz maddi destekler elbette çok daha önemlidir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bildiğiniz gibi bizler maddi gücümüzü sadece reklamlardan alıyoruz. Bunun için reklam bizim ayakta durmamız, güçlü ve cesaretli olmamamız için çok önemli bir destektir.

Çünkü Devletten ve sermaye gruplarından aldığımız destek yok. Bu nedenle Reklam desteğinizi önemsiyoruz.

Sağlıklı ve mutlu kalın.

Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunları;

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.