Suriye’de üzücü haber 6 şehit var 7 asker yaralı

Suriye’de üzücü haber 6 şehit var 7 asker yaralı
Suriye’de üzücü haber 6 şehit var 7 asker yaralı

GAZİANTEP-HATAY-Suriye’nin İdlib kentinde rejim ordusu tarafından düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 5 asker ve 1 sivil personel şehit olurken, 7 asker de yaralandı. Şehitler memleketlerine uğurlanırken, Gazantepli şehit Piyade Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler’in Gaziantep’teki baba evine ateş düştü.

GAZİANTEP'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, Esad rejimi unsurları tarafından hain topçu atışı saldırısı gerçekleştirildi. Hain saldırıda 5 asker ve 1 sivil personel şehit olurken, 7 asker de yaralandı.

Hatay’a getirilen şehitler Hatay Devlet Hastanesi morguna konuldu, şehit cenazeleri buradaki işlemlerinin ardından düzenlenen törenle memleketlerine gönderildi..Hatay’dan alınan şehitlerden şehit Piyade Uzman Çavuş Uğur Kurt ile Piyade Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler’in cenazeleri Gaziantep’e getirildi.

26 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan Piyade Uzman Çavuş Uğur Kurt’un 3 yıl önce göreve başladığı ve geçici görevle Suriye’ye gittiği öğrenilirken, şehidin Gaziantep Şahinbey ilçesi Mimar Sinan Mahallesi 136 nolu sokakta bulunan baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Uğur Kurt’un 4’ü kız ve 2 erkek olmak üzere 6 kardeş oldukları öğrenildi.

22 yaşındaki şehit Piyade Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler'in Gaziantep'te baba evine acı haber ulaştı. Askeri yetkililerden oğlunun şehit düştüğü haberini alan Canan Abo, uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatılırken, Gaziler Mahallesi'ndeki şehit evinin önüne taziye çadırı kuruldu.

Şehit Kurt ile Özler Gaziantep’te diğer şehitler ise memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa veriliyor. YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.