Katledilen Êzidîler İstanbul’da anıldı

Katledilen Êzidîler İstanbul’da anıldı
İstanbul'da kayyım nöbeti: Katledilen Êzidîler anıldı

Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyıma karşı Şişhane Meydanı’nda başlatılan nöbet 52’nci gününde devam etti. Nöbette katledilen Êzidîler anıldı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Beyoğlu’nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet 52’nci gününde devam etti. Artı Gerçek’te yer alan habere göre çok sayıda siyasi parti, sendika, kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı eylemde “Kayyım defol” yazılı tişörtler giyildi.

Kürtçe, İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere 4 dilde “Kayyım defol” dövizi ve “Bijî berxwedana zindanan”, “Kayyım gaspına geçit vermeyeceğiz”, “Bijî berxwedana Colemêrg’ê” dövizlerinin taşındığı eylemde, ayrıca Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Arapça yazılı “Colemêrg ya me ye” ve “Diren Hakkari, İstanbul seninle” pankartı açıldı.

Bugünkü nöbet eyleminde, IŞİD'in 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’de gerçekleştirdiği soykırıma dikkat çekilerek, soykırımda katledilenler anıldı.

DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, "Kadınların köle pazarında satıldığı, birçoğunun ise yerinden edildiği Şengal Katliamı'ndaki Êzidî kadınların çığlıklarını unutmadığımız gibi direnişlerini de unutmadık. Êzidî kadınların Şengal Dağı’nın eteklerine astıkları saç telininin direniş parçası olması ve tüm kadınların özgür olması için yürüttüğümüz direnişimizin devam edeceğinin sözünü veriyoruz" dedi.

ÊZİDÎ KADINLARIN SAÇ ÖRGÜLERİ ALANDA

Ardından Barış Anneleri tarafından alana, "Bijî berxwedana Şengal'e" sloganları eşliğinde Êzidî kadınların direnişiyle özdeşleşen saç örgüleri bırakıldı. Saç örgülerinin alana bırakılmasının ardından Êzidî Soykırımı'na ilişkin seslendirilen Kürtçe ezgiler dinletildi.

Daha sonra DEM Parti Yönetim Kurulu ve DEM Parti Kadın Meclisi'nin, soykırımın 10’uncu yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklamaları okundu. Havanın kararmasıyla telefon ışıklarının açılıp alanın aydınlatıldığı nöbet eylemi, Barış Anneleri Meclisi üyelerinin Êzidî Soykırımı’na ilişkin seslendirdiği ağıtlarla son buldu. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.