Gaziantepli kadınlardan tahliye kararına tepki

Gaziantepli kadınlardan tahliye kararına tepki
Gaziantepli kadınlardan tahliye kararına tepki

 

GAZİANTEP- ANIL ŞAHİN; Gaziantep Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar, 17 yaşında balkondan düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen cinayetinde tutuklu yargılanan Mehmet K.’nın ev hapsi şartı ile tahliye edilmesine tepki gösterdi. Kadınlar, “Duygu için adalet sağlanana kadar, Bu yaşam bizim, yaşamımızda vazgeçmiyoruz demeye devam edeceğiz “ diye ifade ettiler.

 

Kadın cinayetlerinde katillere verilen ödül gibi cezalar, kadınları her geçen gün tedirgin etmeye devam ederken, kadınların bu duruma öfkesi de, tepkisi de itirazı da yükseliyor. Gaziantep’te 17 yaşında Duygu Delen’i öldürmekte yargılanan sanık Mehmet K. mahkeme tarafından ev hapsi şartı ile tahliyesine karar verilmesi kadınları öfkelendirdi.

 

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu konuyla ilgili olarak basın açıklaması yaparak Mehmet K’nın tahliyesine tepki gösterip itirazlarını dile getirdiler. Kadınların ortak açıklamasını okuyan Suzan Uzpak şöyle devam etti;

 

“Bu cezasızlık politikaları, İstanbul Sözleşmesini etkin bir şekilde uygulamak varken kaldırmaya çalışmak, erkekleri şiddete teşvik ediyor ve biz kadınlar katlediliyoruz.

Yaşam hakkımız türlü bahaneler ile elimizden alınıyor.

 

Ayrıca Mehmet K. daha önce de ehliyetsiz ve alkollü araç kullanırken hamile Zeynep Berna’ya çarparak ölümüne neden olması ve bu olaydan da ceza almaması akıllara nüfuzlu ailelerin çocuklar yaşam haklarımıza rağmen hukuk yok sayılarak korunuyor mu sorusunu getiriyor.”

 

NÜFUZLU AİLELER KORUNURKEN, BİZ KADINLAR CANIMIZDAN MI OLACAĞIZ?

Duygu Delen’e sistematik şiddet uygulayan, çocuğun nitelikli cinsel istismarından da yargılanması gereken Mehmet K., ölüme sebebiyet verdiği halde cezasız mı kalacak? diye soran kadın platformu sözcüsü Suzan Uzpak, “Katillerin hak ettikleri cezaları çekmeleri için daha kaç Zeynep, kaç Duygu kaç Feray katledilecek?

Biz kadınlar, katillerimizin ödül gibi cezalar ile tahliye edilmelerine, aramızda dolaşmalarına izin vermeyeceğiz.

İstanbul sözleşmesi etkin bir şekilde uygulanıp katiller hak ettikleri cezaları çekene kadar, Duygu için adalet sağlanana kadar, bu yaşam bizim, Yaşamımız vazgeçmiyoruz” diye konuştu.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.