Gaziantep’te saldırıya uğrayan doktor yoğun bakımda tedavisi sürüyor

Gaziantep’te saldırıya uğrayan doktor yoğun bakımda tedavisi sürüyor
Gaziantep’te saldırıya uğrayan doktor yoğun bakımda tedavisi sürüyor

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ: Gaziantep'te, hasta yakınları tarafından demir alet ve sopalarla saldırıya uğrayan ve kafasında darbe alarak olayda ağır yaralan acilde görevli doktor Esadullah Beğoğlu’nun yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Olayda iki sağlık görevlisinde yaralanırken saldırganlardan 2 sinin yakalandığı öğrenildi.

 

Bir aile, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirdiği çocuğuna Acil serviste damar yolu geç açıldığı bahanesiyle acilde görevli Doktor Esadullah Beğoğlu (36), kafasına demirle vurulması sonucu ağır yaralandı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı, 1'i tutuklandı. Olayda ayrıca hastanenin gece müdürü Ahmet Sefa Sağlık (36) ile güvenlik görevlisi Gökhan Hacı Yunus (43) da yaralı.

 

Demir sopa ile başına vurulan ve ağır yaralanan Esadullah Beğoğlu, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi, yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ediyor.

 

Bu arada hastanenin gece müdürü Ahmet Sefa Sağlık, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirilen çocuğun babası ve yakınları tarafından saldırıya uğradıklarını, saldırının hedefi olan doktorun başından çok sayıda darbe aldığını açıkladı.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

MİLLETVEKİLİ SEVDA KARACA CYARALILARI ZİYARET  ETTİ

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, saldırıda yaralanan sağlık emekçilerini hastanede ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

 

Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sağlık emekçilerine yönelik şiddetle mücadele sözle, kınamayla, temenniyle, dilekle olmaz, sağlık emekçilerinin şiddetin önlenmesine yönelik somut taleplerini yerine getirmekle olur. Gaziantep-Kilis Tabip Odası ile birlikte sağlık emekçilerinin şiddete karşı taleplerinin gereğinin yerine getirilmesi için yan yana olacağız" dedi.

 

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şiddet olayına ilişkin bir kişinin tutuklandığını bildirdi.

 

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Olay sebebiyle bir kişi tutuklanmıştır. Diğer saldırganlar hakkında adli süreç ve soruşturma devam ediyor. Adalet, sağlıkta şiddet olaylarına karşı yapılan düzenlemeler doğrultusunda gereken dersi verecek; buna inancımız tamdır. Bakanlığımızın Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı büyük bir ciddiyetle yakında uygulanmaya konacak. Sağlıkta şiddeti, yasa, tedbir ve toplumsal sağduyuyla yeneceğiz" dedi.   www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.