Diyarbakır ve Siirt cezaevlerinde hasta tutuklulardan ikisi yaşamını yitirdi

Diyarbakır ve Siirt cezaevlerinde hasta tutuklulardan ikisi yaşamını yitirdi
Diyarbakır ve Siirt cezaevlerinde hasta tutuklulardan ikisi yaşamını yitirdi

 

MERSİN – Cezaevinde felç geçirdikten sonra 2014 yılında tahliye edilen Salih Toğrul, tedavi gördüğü Mersin’de yaşamını yitirdi. Bu arada Diyarbakır Cezaevinde yaşamını yitiren hasta tutuklu Halil Güneş'in cenazesi toprağa verilmek üzere Adana’ya getirildi.

 

SİİRT CEZAEVİNDE FELÇ GEÇİREN TOĞRUL ÖLDÜ

Edinilen bilgilere göre, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu iken felç geçirip hafızasını yitirdiği için 13 Aralık 2014'de hakkında tahliye kararı verilen hasta tutuklu Salih Toğrul, tedavi gördüğü Mersin Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Cenazesi hastane morguna kaldırılan Toğrul’un yarın defnedilmek üzere memleketi Siirt’e uğurlanacağı öğrenildi.

 

CEZAEVİNDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

18 yıl boyunca cezaevinde kalan Toğrul, 2007 yılında cezaevinde bulunduğu sırada iki kez kalp krizi geçirmiş ve ardından kısmi felç durumu ortaya çıkmıştı. 2013 yılında ise cezaevinde düşerek beyin kanaması geçiren Toğrul, reflekslerini ve hafızasını yitirmiş, ihtiyaçlarını karşılayamadığı için günlük hayatını sürdüremez hale gelmişti.

 

DİYARBAKIR CEZAEVİNDE KALAN HALİL GÜNEŞ ÖLDÜ

Öte yanda bir başka ölüm haberi ise Diyarbakır’da geldi. Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kalan hasta mahkum Halil Güneş, sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmediği için yaşamını yitirdi.

 

Halil Güneş’in cenazesi Diyarbakır’dan Adana’ya getirildi. Güneş,  toprağa verilmek üzere Buruk Mezarlığı Morgu’na kaldırıldı.

 

Adana’da yoğun kitle tarafından karşılanan cenaze saat 09.00 sıralarında Buruk Mezarlığı’nda defnedilecek. Cenaze törenine Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) üyeleri ile birlikte yurttaşların katılım sağlıyor. MA-YENİÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.