Antep ve Diyarbakır’da HDP’ye operasyon çok sayıda gözaltı var

Antep ve Diyarbakır’da HDP’ye operasyon çok sayıda gözaltı var
Antep ve Diyarbakır’da HDP’ye operasyon çok sayıda gözaltı var

 

Gaziantep’te HDP İl Eş başkanı Musa Aydın’ın da aralarında olduğu 33 kişi gözaltında alındı. Gözaltına alınanlar arasında 2 CHPli belediye meclis üyesinin de bulunduğu öğrenildi. Bu arada Diyarbakır’da aynı saatlerde operasyon düzenlenerek, çok sayıda kişi gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yasadışı PKK/KCK örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında sabah saatlerinde 27 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Mahallelere giriş ve çıkışları kapatan Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı evlerin kapılarının "koçbaşı" ile açtı. Düzenlenen operasyonda HDP Antep İl Eş Başkanı Musa Aydın, Şahinbey Belediyesi CHP’li meclis üyesi Hurşit Besle ile Şehitkamil Belediyesi CHP’li meclis üyesi Av. Adnan Erol, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe eş başkanları, DBP Antep İl Başkanı ile 2 mahalle muhtarının da aralarında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

 

Öte yanda Diyarbakır da aralarında HDP yöneticileri ve gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin evine baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda çok sayıda kadın da gözaltına alındı.

Bu arada HDP'lil gözaltı ve baskıları kınamaya yönelik basın açıklaması yaparak  protesto ederek tepki gösterecek. YENİ ÇİZGİ 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.