Ağustos ayında 31 kadın katledildi, 15 şüpheli ölüm var

Ağustos ayında 31 kadın katledildi, 15 şüpheli ölüm var
İktidar ve yargı kararlarıyla baskı altına alınmaya çalışılan kadınlar, yaşamları ve hakları için mücadele etmeyi sürdürüyor.

Ağustos ayı şiddet çetelesine göre 31 kadın ve 5 çocuk katledildi, 15 kadın ve 3 çocuk şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Bu arada Temmuz ayında 21 kadın katledilirken 22 şüpheli ölüm, Haziran’da 37 kadın kadledilirken 9 şüpheli ölüm gerçekleşti.

Türkiye’de kadınlara ve çocuklara yönelik sistematik şiddet artarak devam ederken, kadınların kazanılmış hakları da ellerinden alınmaya çalışılıyor. İktidar ve yargı kararlarıyla baskı altına alınmaya çalışılan kadınlar, yaşamları ve hakları için mücadele etmeyi sürdürüyor.

En fazla kadın İstanbul’da katledildi

Kadın ölümleriyle ilgili JINEWS’te yer alan habare göre, Ağustos ayında şehirlerdeki kadın katliamları yaşandı: Antalya’da 1, Denizli’de 1, Ankara’da 2, Sêrt’te 1, Konya’da 3, Samsun’da 1, Afyon’da 2, Mersin’de 2, İstanbul’da 4, Riha’da 1, Tekirdağ’da 2, Balıkesir’de 1, Muğla’da 1, İzmir’de 2, Zonguldak’ta 1, Kocaeli’de 1, Giresun’da 1, Eskişehir’de 1, Hatay’da 1, Trabzon’da 1 ve

Adana’da 1.

Fail en yakınındaki

Katliamların failleri çoğunlukla en yakın çevreden. Buna göre, 6 kadın birlikte olduğu erkek, 8 kadın evli olduğu erkek, 1 kadın torunu olan erkek, 1 kadın boşandığı erkek, 4 kadın boşanma aşamasındaki erkek, 3 kadın akrabası olan erkek, 1 kadın ayrıldığı erkek, 1 kadın dini nikahlı olduğu erkek, 1 kadın babası olan erkek, 4 kadın tanıdığı olan erkek, 1 kadın kardeşi olan erkekler tarafından katledildi.

Bu arada Amed’de yıllardır süren ve kamuoyunda "Kulp İstismar Davası" olarak bilinen davada, yerel mahkemenin 21 fail hakkında verdiği beraat kararına karşı yapılan itiraz, istinaf mahkemesi tarafından reddedildi. Dosya temyiz için Yargıtay’a gönderildi. (Haber Merkezi) www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.