Ölüm orucundaki Mustafa Koçak 297. gününde yaşamını yitirdi

Ölüm orucundaki Mustafa Koçak 297. gününde yaşamını yitirdi
Ölüm orucundaki Mustafa Koçak 297. gününde yaşamını yitirdi

Ölüm orucundaki Mustafa Koçak yaşamını yitirdi

Adil yargılanma talebi ile açlık grevi yapan 28 yaşındaki Mustafa Koçak, eyleminin 297. gününde hayata gözlerini yumdu.

Gizli tanık ifadesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mustafa Koçak, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 297. gününde hayatını kaybetti. Mustafa Koçak'ın cenazesi İstanbul'da defnedilmek üzere İzmir'den yola çıkarıldı.

İzmir Kırıklar 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucuna başlayan ve eyleminin 297’nci gününde hayatını kaybeden Mustafa Koçak (28) yaşamını yitirdi. Halkın Hukuk Bürosu, müvekkilleri Koçak’ın hayatını kaybettiğini Twitter hesabından duyurdu.

Mustafa Koçak'ın kendisine ağır işkence altında imzalatılan gizli tanık ifadelerini kabul etmediği için ölüm orucuna başladığını hatırlatan Halkın Hukuk Bürosu, "Egemenler, onu bir tanıklarına 'Beyanlarım yalandı, bana işkenceyle yalan ifadeler imzalattılar' sözünü söyletmemek için katletti. Cinayet işlediler." açıklamasında bulundu.

Halkın Hukuk Bürosu, ölüm orucundaki diğer müvekkilleri ve avukatları da hatırlatarak, " Bir kez daha sesleniyoruz, müvekkillerimiz İbrahim Gökçek, Didem Akman ve Özgür Karakaya'yı yaşatmak için arkadaşlarımız Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ı yaşatmak için taleplerini kabul edin" dedi.

İHD: MUSTAFA KOÇAK’IN HAYATINI KAYBETMESİNDEN

ÜLKEYİ YÖNETENLER SORUMLUDUR

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi tarafından ölüm orucundaki Mustafa Koçak’ın ölümüyle ilgili yapılan açıklamada “Adil yargılanma talebine yanıt verilmeyen Mustafa Koçak’ın bu uğurda yaşamını kaybetmesinden ülkeyi yönetenler sorumludur” denildi.

Mustafa Koçak’ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulduğu sürede işkenceye uğradığı, bu işkenceyi hak savunucularına anlattığı ve gözaltında bulunuşunun 10. gününde 3 Ekim 2017 günü Türkiye İnsan Hakları Vakfı ile birlikte İHD’nin basın toplantısıyla işkencenin kamuoyu önünde teşhir edildiği belirtilen açıklamada; “Mustafa Koçak, işkencenin yanı sıra, tanımadığı kişilere suç atmasının istendiğini ve işbirliği yapmaz ise ömrünü hapiste geçireceği ağır bir suçla itham edilmekle tehdit edildiğini de anlattığı o görüşmeyi takiben yapılan basın toplantısından hemen sonra savcılığa sevk edilmiş ve denildiği gibi ağır bir suçla itham edilmiş, gizli tanık ifadesine dayanılarak tek celselik yargılamasında, savunma hakkı dahi verilmeksizin ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmıştı. Aynı baskının, tutuklu bulunduğu Silivri Hapishanesinde tutulduğu dönemde de devam ettiği tarafımıza bildirilince, hapishanede ziyaretine gittiğimizde biz dışarıda beklerken Mustafa Koçak kaçırılırcasına İzmir’e sürgün sevk edilmiş, yaşadıklarını anlatmasına engel olunmuştu” denildi. Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.