Yeşil Sol Parti Antep milletvekili adayları, Ali Deniz Uzatmaz\'ı mezarı başında andı

Yeşil Sol Parti Antep milletvekili adayları, Ali Deniz Uzatmaz\'ı mezarı başında andı

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili adayları, bayram arefesinde 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Ali Deniz Uzatmaz'ı mezarı başında andı.

 

Ali Deniz Uzatmaz'ın Maraş'ın Narlı ilçesinde Osmandede köyündeki mezarı başında yapılan anmaya Ali Deniz Uzatmaz'ın amcası Yılmaz Uzatmaz, Emek Partisi Gaziantep yöneticileri, HDP İl yöneticileri, Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüsü Sultan Bayındır, Emek Gençliği, Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, İHD Gaziantep Şube temsilcileri, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, 10 Ekim Davası Avukat Komisyonu Üyesi Gülşah Kaya da katıldı.

 

“SALDIRILAR KARŞISINDA HALKIN MÜCADELESİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Anmada ilk söz alan Emek Partisi Antep İl yöneticisi ve Ali Deniz Uzatmaz'ın arkadaşı Deniz Kar, “7 Haziran seçimlerinde iktidarını kaybeden AKP ve Erdoğan çözümü savaş çıkarmakta, halkının tepesine kurşun, bomba yağdırmakta bulmuştu. 7 yıldır girdiği hiçbir seçimi meşru şekilde kazanamayan AKP-MHP yönetimi, o günden bu yana emek, barış, demokrasi güçlerine karşı yürüttüğü saldırıyı aralıksız devam ettiriyor. Ancak bu saldırılar karşısında halkın, emek, barış, demokrasi güçlerinin mücadelesi de aralıksız devam ediyor” dedi.

 

“ALİ DENİZ’İN MÜCADELE MİRASINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ali Deniz’in, 7 Haziran'da, 1 Kasım'da Antep'te emekçi mahallelerinde seçim çalışması yürüttüğünü, barış mücadelesini her yerde anlatmaya çalıştığını söylerek sözlerine devam eden Kar, “Ali Deniz işçi duraklarında, grevlerde, direnişlerde işçi sınıfının sesine ses, gücüne güç katıyordu. Ali Deniz dershanesinden, okulundan gençlerle 1 Mayıs toplantıları, seçim toplantıları örgütlüyor, AKP iktidarının neden yenilmesi gerektiğini anlatıyordu. Biz de bugün, 1 Mayıs ve seçim arifesinde Ali Deniz'in bize bıraktığı mücadele mirasını yaşatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“BU KATLİAMIN GERÇEKLEŞMESİNDE EN UFAK DAHLİ OLAN HERKES YARGILANACAK”

Emek ve Özgürlük İttifakının çatı partisi Yeşil Sol Parti Gazianetep Milletvekili adayı ve Emek Partisi GYK üyesi Sevda Karaca ise 10 Ekim Ankara Gar Katliamının, ülke tarihinin en kanlı cinayeti olduğunu söyleyerek, “Bu katliamı örgütleyen cihatçı çete IŞİD, Gaziantep’ten yola çıkarak 103 kişinin canını aldı, yüzlerce kişiyi yaraladı; ülkenin demokrasiden yana her vatandaşında ise onanmayan yaralar açtı. Hayatını kaybedenlerden biri de Ali Deniz Uzatmaz’dı” dedi.

 

Dava sürecine ilişkin de konuşan Karaca, “Gördük ki; katliamı örgütleyenlere yol verilmiş. Devlet bu katliamın olacağını biliyormuş. Onlarca istihbarat notu olmasına rağmen, canlı bombanın adı dahi bilinmesine rağmen katliam önlenmemiş. Neden? Seçim uğruna, rant uğruna” diye konuştu.

 

Ahmet Davutoğlu’nun “iki seçim arasındaki defterler açılırsa kimse gün yüzüne çıkamaz” sözünü hatırlatan Karaca, “Onlar söylemese de biz tanıyoruz kana bulayanları. Sıra sıra Diyarbakır’da, Suruç’ta, Ankara’da, Gaziantep’te, İstanbul’da bizi kimin öldürdüğünü biliyoruz. Şimdi karşımıza çıkmış helallik istiyorlar, kanlı ellerini sıkmamızı bekliyorlar. Bu katliamın gerçekleşmesinde en ufak dahli olan herkes yargılanacak ve hak ettiği cezayı alacak. Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız” dedi.

 

“ANTEP BARIŞIN KENTİ OLACAK”

“Antep’i cihatçı çetelerin odağı haline getirmek istediler. Her türlü mekanizmasıyla devlet, bu örgütlenmelere yol verdi” diyen Karaca son olarak şunları kaydetti: “Bugün de yine din istismarcılarını, domuz bağlarıyla insan öldürenleri, Hizbullah’ı Antep’e bela etmek istiyorlar. Bu çok kültürlü ve çok renkli kenti, karanlığa gömmek istiyorlar. Antep dinci çetelerin merkezi olsun istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Antep’in bunlarla anılmasına müsaade etmeyeceğiz. Antep barışın kenti olacak. Antep kadınların korkmadan sokağa çıkacağı, çocukların aydınlık bir geleceğe büyüdüğü şehir olacak.”

 

 

“SÖZÜMÜZ OLSUN MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Ardından konuşan Milletvekili adayı Songül Koçdağ, “Gençlerin gülüşleri pankartlarda asılı kalıyor. Ali ve arkadaşlarına sözümüz olsun. Yeşil Sol Parti’nin yeşeren yapraklarıyla mücadeleyi büyüteceğiz, onların mücadelesini bırakmayacağız, devam ettireceğiz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri