Yağmur’un ilk kitabı “Bir ölümlünün veda halleri” isimli şiir kitabı çıktı

Yağmur’un ilk kitabı “Bir ölümlünün veda halleri” isimli şiir kitabı çıktı

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN;  Yağmur Sezgek isimli genç kadın, 5 yıldır yazarak bir köşede biriktirdiği şiirlerini kitaplaştırdı. Sezgek, sponsor aracılığı ile bastırdığı “Bir ölümlünün veda halleri” isimli şiir kitabını, isteyenler, internet ortamında talep ederek satın alabileceklerini söyledi.

 

Mersin’de yaşayan bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunu şuan özel bir işletmenin muhasebe bölümünde çalışarak, geçimini kazanma mücadelesi veren Yağmur Sezgek, kitap yazmayla ilgili hedefini, sevincini bundan sonraki çalışmalarını Yeni Çizgi Gazetesine anlattı. www.yenicizgihaber.com

 

5 Yıl önce annesini kanserden kaybeden, bir çocuk annesiyken yine o yıllardan eşinden ayrılan Yağmur Sezgek, “Kitap okumayı, yazmayı seven birisiyim. Bu nedenle yaşadığım ve çevremde yaşanılan olaylardan etkilenerek sürekli şiir yazıp bir kenarda biriktirirdim. Ve bunu da bir tek annem bilirdi. Benim bu şiirlerimi gören, annem sağken, “kızım şiirlerini topla kitaplaştır” demişti. Benim bu sevdamı bir tek annem bilirdi. Annem maalesef kansere yenik düştü. Ölümü beni çok etkiledi. Bir başıma kaldım, üzüntülerimi, acıları yazarak hafifletmek istedim. Yazmak, okumak bana hep iyi geliyor. Bu nedenle de yazmaya hep devam edeceğim” dedi. www.yenicizgihaber.com

 

Şiirleriniz hep acı ve üzüntü içerikli galiba, niçin?

- Yaşadığım olaylar nedeniyle şiir kitabımda veda, ayrılık, ölüm gibi acı ve üzüntü içerikli. Ben çok mutlu bir hayat yaşamadım, dolayısıyla, insan ne yaşıyorsa onu yazıyor.

 

İlk çalışmanız şiir kitabı, kaç adet basıldı, kaç sayfa?

-Bin civarı bir baskı yapıldı, toplam 40 sayfadan oluşuyor.

 

Kitap baskı çalışmasını nasıl yaptınız?

-Bin adet gibi bir kitabı bastırmak için 5-6 bin tl civarında bir masraf olacaktı. Benimde maddi gücüm bunu karşılayacak durumda olmadığı için yapamadım. Görüştüğümüz kitapevi sponsor olup, baskısını, satışını üstleneceğini söyleyince, kabul ettim. 

 

Okuyucu bu kitaba nasıl sahip olabilir, nasıl satın alabilir?

-Bunu tamamen sponsor olan kitap evi yapıyor ve kitap satışını internet ortamında yapıyor. 

 

Yeni bir kitap çalışmanız olacak mı, içerik ne düşünüyorsunuz?

-Evet, Tanrının Resimli ismiyle bir roman kitabı çalışmam var. Kitabın büyük bir kısmı kendi yaşadığım olaylar, aile hayatım ve sağlığımla ilgili.

 

Türkiye’de kitap, gazete okuma alışkanlığının azaldığı, satışların çok düşük olduğu bir dönemde kitap hazırlamanız risk değil mi?

-Eskiden biz harçlığımızı biriktirip kitap satın alır okurduk. Maalesef şimdi insanların bu alışkanlığı oldukça zayıf. Kitap okumak, gazete okumak elbette çok düştü. Ama ben kar amaçlı bir kitap hazırlamak gibi bir niyetim amacım yok. Böyle bir beklentim yok. Ben yazarak rahatladığım için çalışmamı sürdürüyorum. 

 

 Son olarak söylemek istediğiniz

-Bana bu süreçte destek olan sponsor olan, duyarlı insanlara çok teşekkür ederim. Aynı zamanda Yeni Çizgi Gazetesine de bana bu firsatı verdiği için,  teşekkür ederim. 

Bizde bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dileriz...www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri