Tüm Emekli Sen: Çürüyen bu düzen kadınların yaşamını cehenneme çeviriyor

Tüm Emekli Sen: Cinayet mahalli ülkede güvende değiliz. Kadın cinayetlerini önleyecek tedbirler almayan, adil yargılamayan, cezasızlık politikaları ile katillere cesaret veren iktidar güdümlü yargı ve her seferinde suçu mağdura yıkan anlayış var.

Tüm Emekli Sen: Çürüyen bu düzen kadınların yaşamını cehenneme çeviriyor

GAZİANTEP – AYSEL ŞAHİN: Tüm Emeklilerin Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ayten Kimya, kadınların her gün öldürüldüğünü, tacize ya da tecavüze uğradıklarını belirterek, “Kadın cinayetleri, şiddet, istismar tesadüf de değil, münferit de değil” dedi.

Türkiye’de kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzlerle ilgili suçların her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Tüm Emeklilerin Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Kimya konuyla ilgili genel merkezin ortak açıklamasını paylaştı.

CEZASIZLIK ÖDÜLLENDİRİYOR, CESARETLENDİRİYOR

“Ülkede giderek çürüyen bu düzen kadınların yaşamını cehenneme çeviriyor” diyen başkan Ayten Kimya şöyle devam etti:

“Katledilen, şiddete uğrayan her kadının sorumlusu iktidara geldiği günden beri kadın düşmanı politikalarla hayatımızı kuşatmaya çalışan AKP-MHP ittifakı iktidarıdır.

Erkek şiddeti cesaretini bu yapıdan alıyor.

HER YER SUÇ MAHALLİ

Failleri cezasızlık politikaları ile ödüllendirip cesaretlendiren erkek adaletin ellerinde kadınların kanı var. İstanbul sözleşmesini bir gecede fesedenler 6284 de ve kadınların kazanılmış haklarına göz dikenler kadın cinayetlerinin asli sorumlusudur. Eylül ayında 34 kadın cinayeti 20 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Narin Güran katledildi koskoca bir köy susuyor. İki yaşındaki çocuk tecavüz nedeni ile öldü. Beyoğlunda sokakta yürüyen bir kadın iki erkek tarafından taciz edildi. 4 Ekim de 19 yaşında, Ayşegül Halit ve İkbal Uzuner Semih Çelik isimli bir erkek tarafından canavarca katledildi. www.yenicizgihaber.com

ÖFKELİYİZ, İSYANDAYIZ

Cinayet mahalli ülkede güvende değiliz. Kadın cinayetlerini önleyecek tedbirler almayan, adil yargılamayan, cezasızlık politikaları ile katillere cesaret veren iktidar güdümlü yargı ve her seferinde suçu mağdura yıkan Siyasal iktidar sahipleri siz nasıl uyuya biliyorsunuz?

Kadınları hedefe koyan ataerkil kapitalist sistem, kadınlara hayatı dar etmeye çalıştığı sokakları, vahşetle mi teslim almaya çalışıyor.

Kadınların yaşamak için korunmak zorunda kaldığı kaygıdan, korkudan kar elde etmenin adı kapitalizmdir. Elbette bizler bu düzene ve onun tüm kötülüklerine birlikte karşı koyacak, birleşecek ve onu yeneceğiz. Tedirgin hissettirdiğiniz her kadının hesabını soracağız.

Tacizden, saldırıdan, öldürülmekten korunmak için çeşitli önlemler almak zorunda kalıyoruz. Kadını bunları yapmak zorunda bırakan düzeniniz yansın, yok olsun. Çocuk istismarı da, kadın cinayetleri de politiktir.”

ÖZGÜRLÜK İÇİN, ADALET İÇİN HER YERDEYİZ

Kadınlar özgürce var olana kadar, bütün tacizciler, katiller ve işkenceciler hakettikleri cezayı alana kadar kızkardeşlerimizle omuz omuza, yan yana, mücadele edeceklerini söyleyen Ayten Kimya, “Tek bir adım bile geriye atmayacağız. Laiklik için, eşitlik için, özgürlük için, adalet için her yerdeyiz. Dünyayı döndürdüğümüz ellerimizde, umutla büyüteceğimiz bir gelecek var, biliyoruz. Yaşamın her alanında; sömürüye, ayrımcılığa, cinsiyetçiliğe, yoksulluğa, islamcı faşizme karşı meydan okuyoruz” şeklinde ifade etti. www.yenicizgihaber.com

YENİ ÇİZGİ DEN

Yeni Çizgi Gazetemiz 'in kıymetli takipçileri ve okuyucularımız gazetemizin facebook sayfası spam nedeniyle bir süredir kapalı durumda.

Bu nedenle Yeni Çizgi Haber için yeni ek sayfa açmak zorunda kaldık.

Siz kıymetli okuyucularımızın bizi şu hesaptan takip etmesini rica ederiz.

Sağlıklı günler dileğiyle .

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

Ayrıca diğer sosyal medya hesaplarımız da şöyle tekip ederseniz seviniriz

Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunları

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri