TÜED Şube Başkanı Akbudak: Ülkemizde insanca yaşamak istiyoruz

TÜED Şube Başkanı Akbudak: Ülkemizde insanca yaşamak istiyoruz

TÜED Şube Başkanı Akbudak: Emekli enflasyon mağduru

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, gelir ve aylıkları düşük olan emekliler, tarihin en zor dönemini yaşadığını ileri sürerek, “Kira fiyatlarının yükselişiyle birlikte odun, kömür, doğalgaz ve su gibi temel ihtiyaçların faturalarının büyüklüğü, emeklileri kara kara düşündürüyor” dedi.

Devlete yıllarını veren emeklinin maaşı asgari ücretin altında seyretmesinin ülke için bir utanç tablosu olduğunu ileri süren TÜED Şube Başkanı Cemal Akbudak, “10-15 yıl önce bir emekli maaşı bir asgari ücretin 2 katıyken, bugün asgari ücretin altına düştü. Bu ülkeyi bu hale kim getirdi? Antalya'da o bizi çok kıskanan Almanya'nın emeklileri 5 yıldızlı otellerde tatil yapıyor, bizim emeklimizin aldığı maaşla sıradan bir tatil yapması imkansız. Hükümete çağrıda bulunuyorum, sosyal devletin asli görevi, gelir ve aylıkları düşük kalan emeklilere “Yakacak Yardımı” uygulamasını hayata geçersin. Beslenemeyen, korunamayan emeklilere sahip çıkılsın, sosyal devletin asli görevidir” diye ifade etti.  

 

Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı içerisinde yaşam mücadelesi veren emeklilerin

taleplerini hükümetin görmezden gelemeyeceğini hatırlatan Akbudak, “Ekonominin çok iyi gittiğini, enflasyonun belini kırdıklarını söyleyen yetkili ve sorumlular çarşıya, pazara gitsin çizdikleri pembe tablo, halkın karanlık tablosu olduğunu gözleri ile göreceklerdir” diye konuştu.

 

Bugün en düşük emekli maaşı ile kaç ekmek alınabildiğine vurgu yapan TÜED Şube Başkanı Cemal Akbudak, şöyle devam etti:

“Emekli kırmızı eti bırakın, tavuk eti bile almaz durumda. Çocuklarımızdan, torunlarımızdan utanır olduk. Biz emeğimizi verdiğimiz ülkemizde insanca yaşamak istiyoruz! Bizler, çalışırken maaşlarımızdan kesilen primlerimiz sonucunda hak ettiğimiz emekli maaşımızı istiyoruz. Ödediğimiz bedelin gerçek karşılığını istiyoruz. Hiç kimsenin bize lütufta bulunuyormuş gibi ahkam kesmesini istemiyoruz, hakkımız olanı istiyoruz.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri