TOKİ’nin emeklilere yaptığı konutlardan 54’ü için kura çekiliyor

TOKİ’nin emeklilere yaptığı konutlardan 54’ü için kura çekiliyor

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN; Emekliler Derneği Mersin Şubesi’nin uzun uğraşları sonucunda TOK tarafından Mezitli’de inşa edilen 262 konut içerisinde ödemesi yapılmayan 54 konut için kura çekimi yapılıyor. Katılmak isteyen emeklilerin Halkbankası Şubesi’ne 1000 tl yatırıp kuraya katılabileceği belirtildi.

 

Emekliler Derneği Şube Başkanı Cemal Akbudak, evi olmayan emekli, dar gelirliler için Mezitli ilçesinde TOKİ tarafından 2019 yılında inşaatına başlanılan 262 konut arasında sözleşmeyi imzalayıp ödemesi yapılmayan 54 konut için kura çekimi yapılacağını ifade etti. Kurası çekilecek olan konutların 2+1 bir olduğu,  kura çekimine katılmak isteyen dar gelirli emeklilerin 5-16 Nisan tarihleri arasında Halkbankası Mersin Şubesi’ne 1000 tl yatırması gerektiğini söyledi. Bu konutlar için 28 Nisan tarihinde kura çekimi yapılacağını kaydeden dernek başkanı Akbudak, kurada ismi çıkanlarla TOKİ’nin sözleşme yapacağı ve peşinatların yatırılacağı, kurada ismi çıkmayanların paralarının bir ay içinde iade edileceğini söyledi.

 

İnşaat devam eden 262 konutun tümünün Haziran ayında sahiplerine teslim edileceğini hatırlatan Emekliler Derneği Şube Başkanı Cemal Akbudak, kurada ismi çıkanların peşinat olarak dairenin kat ve cephesine göre 17-25 bin tl arasında değişen rakamlarda ücret ödeyeceklerini, kalan kısmını ise 180-240 ay vadeli olarak evlere taşındıktan sonra ödemeye başlayacaklarını açıkladı. www.yenicizgihaber.com

 

İnşaat süren projedeki konutların tümünü 2+1 olduğu ve dairelerin 85 metrekare büyüklüğünde tasarlandığı belirtildi.

 

Ödeme seçenekleri

Projede yer alan 2+1 dairelere yüzde 12 peşinat yani 18 bin 880 TL ödedikten sonra kalan tutar için 180 ay vade ile ödeme yapılıyor. Veya yüzde 20 peşinat, yani 31 bin 800 TL ödedikten sonra kalan tutar için 240 ay vade ile ödeme yapılıyor.

 

Projedeki daire fiyatları

Projede yer alan 85 metrekare 2+1 dairelerin fiyatları yaklaşık 161 bin 500 TL’den başlıyor. 2+1 dairelerin 180 ay vadeli aylık taksit tutarı ise 790 TL olarak belirlendi. 2+1 konutların 240 ay vadeli aylık taksit tutarı ise 538 TL olarak belirlendi.   www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri