TİP’ten Milli Eğitim Bakanı Tekin’e tepki!

TİP’ten Milli Eğitim Bakanı Tekin’e tepki!

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz” şeklindeki açıklamasına tepkiler artarak sürüyor. Gaziantep Türkiye İşçi Partili (TİP)’li öğrenciler, “Yoksul kız çocukları da en az zengin çocukları kadar bilimsel, laik ve çağdaş bir eğitim görme hakkına sahiptir” diye ifade etti.

 

Yeşilsu Parkta basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getiren TİP’li öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.  

 

Türkiye İşçi Partili öğrenciler, Bakan Tekin’in açıklamalarını ‘çağdışı’ olarak nitelendirerek açıklamaya şöyle devam etti

 “Bu Saray Bakanının sarf ettiği çağ dışı ve akıl almaz fikirleri ülkemizin emekçileri adına reddediyoruz. Yoksul kız çocukları da en az zengin çocukları kadar bilimsel, laik ve çağdaş bir eğitim görme hakkına sahiptir. Zaten herkesin bildiğini dile getirelim, Yusuf Tekin’i önümüze Eğitim Bakanı diye koyan saray ve şeriatçı dostları kız çocuklarının okula gidemediği bir Türkiye’nin hayaliyle yatıp kalkıyorlar.

 

Kız çocuklarının özgür ve bağımsız kadınlar olarak yetişmesi, geleceklerinin güvence altına alınması ve toplumsal yaşamın canlı bir parçası olmalarının ilk basamağı şüphesiz okullardır.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri