TİP Gaziantep: Mahkemelerde siyasi ve keyfi kararlar çıkıyor

TİP Gaziantep: Mahkemelerde siyasi ve keyfi kararlar çıkıyor

 

GAZİANTEP- ANIL ŞAHİN;  Türkiye İşçi Partisi Gaziantep il örgütü ülkede adaletin can çekiştiğini belirterek, Mahkemelerde hukuki değil, siyasi ya da keyfi kararlar çıkarak kadın ve çocuk katillerinin serbest bırakıldıklarına dikkat çekti. TİPliler, Elmalı davasının takipçisi olacaklarına da dikkat çekti.

 

Yeşilsu Park Şehitler Anıtı önünde yaptıkları açıklamada, TİP Gaziantep İl Örgütü mahkemelerin siyasi ve keyfi kararları insanları mağdur ettiğini ileri sürerek,

 

 “Öğrenciler, gazeteciler, seçilmiş siyasetçiler, en temel haklarını savunan işçiler, kadınlar, hatta yalnızca bir twieet atanlar, sorgusuz delilsiz hapis cezasına çarptırırken en insanlık dışı suçları işleyenler, istismarcılar, kadın ve iş cinayetlerinin failleri serbest bırakılıyor” diye ifade edildi.

 

BU ÇARPIK YARGI SİSTEMİNİ REDDEDİYORUZ          

 

“Çocuklarımız güvenli bir ülkede yaşamıyor” diyen TİP’lilerin açıklamasına şöyle;

 

Çocukların yaşam ve eğitim haklarını koruyacak mekanizmalar, yasalar ve kurullar işletilmiyor. Çocuktan sorumlu bir bakan Ensar Vakfı’ndaki taciz vakalarını ‘’bir kereden bir şey olmaz’’ diyerek savunurken, bir diğeri koruma altındaki bir çocuğu kamu önünde teşhir edebiliyor.

Dahası, sadece 2020 yılında,18 yaşından küçük 13 bin kız çocuğu evlendirilmişken İstanbul Sözleşmesi gibi yalnızca kadınları değil, istismara karşı çocukları da koruyan yaşamsal önemdeki bir sözleşme bir gecede feshediliyor. Çocukların haklarını koruyamayan bu düzeni reddediyoruz diyerek açıklamalarda bulunuldu.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri