TGC Temsilcisi Şahin, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür’ü ziyaret etti

TGC Temsilcisi Şahin, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür’ü ziyaret etti

 

MERSİN- AYSEL ŞAHİN: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Gaziantep Temsilcisi Bekir Şahin, CHP Mersin İl Başkanlığı görevine seçilen Koral Ömür’ü ziyaret etti. Şahin, TGC hakkında bilgi verirken, basının da çok zor günlerden geçtiğini ifade etti.

 

Aynı zamanda doğu Akdeniz ve Güneydoğu bölge ağırlıklı yayın yapan bölgesel Yeni Çizgi Gazetesi’nin sahibi, Cumhuriyet Gazetesi’nin Gaziantep Temsilciliği görevini de yürüten TGC Gaziantep Temsilcisi Bekir Şahin, gittiği şehirlerde hem mesleğini icra ederken, hem de şehirlerin kurum ve kuruluş temsilcilerine ziyaretini de sürdürüyor.

 

TGC Temsilcisi Şahin, Mersin CHP İl Başkanı Adil Aktay’ın milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılmasından sonra, geçtiğimiz ay yönetim kurulu kendi arasında yaptığı seçimle il başkanlığına seçilen Koral Ömür’ü ziyaret etti. İl Başkanı Koral Ömür’e görevinden başarılar dileyen Şahin, Türkiye’de medyanın ilk örgütü TGC’nin 1946 yılından buyana faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, aynı zamanda en çok üyeye sahip cemiyet olduğuna vurgu yaptı

 

Türkiye’de basın sektörü son 20 yıldan buyana yandaş ve muhalif olarak hem ayrıştırıldığı, hem de büyük ekonomik sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Şahin, yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığından medya kuruluşları ve çalışanların büyük oranda olumsuz şekilde etkilendiğini, bir çok medya yazılı basından çekilerek dijitale geçmek zorunda kaldığı, bazılarının çalışan sayısını azalttığı, bazılarının ise maliyetleri karşılayamadığı için yayını durdurduklarını, bu nedenle basın çalışanı işsizlerin hızla arttığını ifade etti. Şahin,  sektörün çok zor koşullarda faaliyet gösterip ayakta kalma mücadelesi verdiğini kaydetti. 

 

İl Başkanı Koral Ömür, TGC Temsilcisi Şahin’in ziyaretinde duyduğu memnuniyeti dile getirirken yeni görevinden de başarı diledi. Başkan Ömür, basının görevini önemsediklerini aynı zamanda demokrasinin vazgeçilmezi olduğuna vurgu yaptı. İl başkanı Koral Ömür, medya kuruluşları ve çalışanların yaşanan hayat pahalılığında olumsuz etkilendiğine vurgu yaparken, iktidara muhalif basın kuruluşları ile basın çalışanlarına yönelik acımasız bir ötekileştirme politikası uygulandığına işaret ederken, yandaş basının korunup kollandığına vurgu yaparak CHP iktidarında hukuk dışı, demokratik olmayan tüm bu uygulamalara son verileceğini kaydetti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri