Tarsuslular çimento fabrikasına karşı eylem başlattı

Tarsuslular çimento fabrikasına karşı eylem başlattı

Tarsus'ta çimento fabrikasına karşı eylem

 

 

Tarsus'ta halk tarım alanlarına çimento fabrikası yapılmasına karşı çıkıyor

 

 

Tarsus'ta yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı halk, "Birileri para kazanacak diye, kâr ve rant uğruna bu tarım arazileri heba edilemez" diyor.

 

 

 

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Yanıkışla, Yamacı, Çokak, Karaharnuplu, Çavuşlu, Durak, ve Koçmarlı Mahallelerinde Nudri Gıda A.Ş tarafından yapılması planlanan çimento fabrikası ve hammade sahaları projesiyle ilgili Yanıkışla mahallesi köy kahvesinde yapılmak istenen ÇED sürecine dair toplantı halkın itirazı sonucu yaptırılmadı.

Köylülerin mücadelesine Mersin Çevre Platformu, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus Emek Partisi İlçe Örgütü, Mersin Emek Partisi il yöneticileri, Türkiye İşçi Partisi Mersin il yöneticileri de destek verdi.

 

Tarsus'ta çimento fabrikasına karşı eylem

 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan halkın haklı mücadelesinin yanında olduklarını belirterek, "Halkın yapılmasını istemediği bir şeyi belediye olarak biz hiç istemiyoruz.” dedi.

 

Yöre halkı, şirket yetkililerin fiziki durumu oluşturulamadığı için toplantının yaptırılmadığına dair bir tutanak tutulmasını ve tutanağın mahalle muhtarları, belediye başkanı, yöre dernek başkanları ve yetkililer tarafından imzalamasını talep ettiler. Ancak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri daha önce kendilerinin hazırlamış oldukları tutanağı imzalatmak istediler. Yetkililer mahallelilerin ve katılımcıların diretmesi üzerine önceden hazırladıkları tutanağı değiştirmek zorunda kaldı.Tutanak mahallelilerin istediği şekidle düzenlendi. Tutanak 11 mahalle muhtarı, belediye başkanı ve yetkililer tarafından imzalandı. Eylem de sona erdirildi.

 

"KÖYLERDE SANAYİLEŞME İSTEMİYORUZ"

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, "Bu üretim olmazsa, bu gıda olmasa hiçbirimiz geçinemeyiz. Biz hiçbir şekilde sanayileşmenin köylerden olmasını istemiyoruz. Sanayi alan bölgelerimiz varsa oraya gitsin çimento fabrikalarını kursunlar. Ama halkımızın gücüne kimse karşı koyamaz. Bu işe biz hep beraber hayır diyoruz. Çimento fabrikasına hayır” diye konuştu. (EVRENSEL)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri