Suriyeli Haznevi Tarikatı’nın külliyesi hızla yükseliyor

Suriyeli Haznevi Tarikatı’nın külliyesi hızla yükseliyor

 

 

Türkiye’de 'İlim ve İrfan' adı altında yayınlanan 'gerici-yobaz' dergi desteğiyle Türkiye'de varlığını sürdüren tarikatın üyelerinin, külliye inşaatında ücretsiz olarak çalıştıkları belirtiliyor. Öte yandan inşaata kimsenin yaklaşmasına izin verilmezken, tarikat külliyesine yer olarak da Alevi köyleri yakınının seçilmesi bölgede tedirginliğe hem de tepkilere yol açıyor.

ALEVİ KÖYLERİNE YAKIN

Yöre halkının tepkisine yol açan, aynı zamanda sosyal medyada da devam eden tepkilere rağmen süren inşaatla ilgili yurttaşlar, “Selefi örgütlerin yuvası oluyoruz. Yeni IŞİD’ler Türkiye’den çıkacak” ifadelerini kullanıyor.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Pazarcık sınırları yakınındaki Karpuzkaya köyü civarında, otobana yakın mesafede inşa edilen Haznevi tarikatına ait devasa külliye inşaatına kimse yaklaştırılmıyor. Külliyenin bölgedeki Alevi nüfusun yoğun olduğu köylere yakın olması, çevredeki halkı kaygılandırdığı belirtiliyor.

Tarikatın şeyhi Muhammed Haznevi, yılda en az bir kez Türkiye’ye gelip, tarikatının zikir törenlerini yönettiği, ancak geçtiğimiz yıllarda ölmesinden sonra yerine oğlu geçtiği öğrenildi.

TARİKAT LİDERİ MUTA TÜRKİYE'YE YERLEŞECEK

Tarikat liderinin ölümünden sonra Şeyhliği, Muhammed Haznevi’nin oğlu Muhammed Moutaa El Haznevi üstlendi. Haznevi’nin inşaatın tamamlanmasının ardından burada ikamet edeceği söyleniyor. Türkiye’de 'İlim ve İrfan 'adı altında yayımlanan gerici dergi etrafında toplanan Haznevi Tarikatı’nın Gaziantep ve çevresinde çok sayıda müritleri olduğu belirtilirken, başka şeyhlerdende olduğu belirtiliyor.

TORUNUNU TÜRKİYE'YE KAÇIRDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

2010 yılında Suudi Arabistan'ın Medine kentinde 5 yıl önce trafik kazasında annesi, eşi, kızı ve oğlu ile birlikte hayatını kaybeden Nakşibendi tarikatının 'Halidiyye' kolu şeyhi Muhammed El Haznevi'nin 5 ve 6 yaşındaki 2 torununun, kendisini 'tarikat şeyhi' olarak tanıtan amcaları Muhammet Moutaa El Haznevi tarafından Suriye'den kaçırılıp Türkiye'ye getirildiği iddia edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri