Silifke'nin tarihi potansiyeli değerlendirilsin

Silifke'nin tarihi potansiyeli değerlendirilsin

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Silifke’de restorasyon ve kazı çalışmaları devam eden tarihi alanlarda inceleme yaptı. Bakan Yardımcısı Alparslan “Silifke'nin ve Uzuncaburç'un tarihi potansiyelini ayağa kaldıracağız” dedi.

Silifke Kaymakamlığını ziyaret edip burada bir brifing alan Alparslan ve beraberindekiler, sırasıyla Silifke Kalesi, Seka arazisi, Seka Limanı, Uzuncaburç, Olba Antik Kenti ile Canbazlı kilisesinde incelemelerde bulunup, kazı ve restorasyon başkanlarından bilgi aldı.

Uzuncaburç Antik Kenti gezisi sonrasında gazetecilere bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, “Burası Türkiye'nin Anadolumuzun her yerinde biliyorsunuz çok zengin ve kültürel miraslarımız var. Mersin ilimiz çok büyük bir kültür potansiyeline ve turizm potansiyeline sahip En güzel örneklerinden bir tanesini de burada görüyoruz. İnşallah biz bakanlık olarak arkeolojik kazılarımızı 12 aya yayma projesi kapsamına aldık. Önümüzdeki günlerde bu proje kapsamında çok sağlıklı ve çok doğru bir şekilde buranın arkeolojik kazılarını gerçekleştirip, restorasyonlarını da yapıp inşallah ülkemiz ve insanlığın hizmetine sunacağız. Uzuncaburç'u Türkiye'nin ikinci Efes'i yapacağız

Türkiye'nin ikinci Efes'inin de Uzuncaburç olabileceğinin altını çizen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'da yaptığı açıklamada, “Uzuncaburç'un geçmişine baktığımızda üç bin yıllık bir geçmişi var.

Üç bin yıl önce burası başkent olarak kullanılmış. Tüm yollar bu başkente yani Uzuncaburç'a çıkıyor. Buraya insanlar haç yapmak için geliyorlarmış o dönemde. Şu anda biz tapınak bölümündeyiz. Kenti tapınaklarla ve anıtsal yapılarla süslemişler. Uzuncaburç Mersin‘in geleceğine büyük bir tarihi ve turistik yatırımdır” dedi. iha

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri