Sigorta acentaları komisyon düşüklüğünden şikâyetçi 

Sigorta acentaları komisyon düşüklüğünden şikâyetçi 

 GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; Nizip Çağdaş Sigorta Aracılık Hizmetleri Yetkilisi GTO İl Delegesi Serkan Avkan, sigorta şirketleri kazanırken, acentaların komisyonlarının düşürülerek meslek mensuplarının zor durumda bırakıldığını ileri sürdü. Avkan, sigorta fiyatlarının yüksekliği nedeniyle kasko da yüzde 50 düşüş yaşanırken, araç satışlarındaki düşüşlerinde sektörü zora soktuğunu  kaydetti.

Sigortanın risk açısından çok önemli olduğu, ancak halen birçoklarının bu bilinçte olmadığını ve son dakika sigortalama işi yaptıklarını ifade eden Çağdaş Sigorta Acentası yetkilisi Serkan Avkan, Yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında, milyarlarca lira para verilip satın alınan araç, konut gibi kıymetli araç, gereç ve mülklerin olası risklere karşı mutlaka sigortalandırılmasından büyük fayda olduğunu ifade etti. 

Araç sahiplerinin mutlaka taşıt vergisi ve trafik sigortasını ödemesi gerektiği bu olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Avkan, “Kişi arabasına binsede binmeszede bunu mutlaka ödemek zorunda. Kasko önemli ancak fiyatlar yüksek olduğu için çoğu kişi yaptıramıyor. Araç sahibi gidebileceği yere kadar gidiyor ve bir riskle karşılaşıncaya kadar aracını kullanmaya devam ediyor. Bazılarıda bilinçsizliğinden cebinde parasıda olsa son dakikaya bırakıyor. Aslında sigorta son derece önemli hatta yüzde yüz alkollüde olsa önemli. Bir yandan sigortanın pahalı olması, diğer ylandan bilinçsizlik satışları olumsuz etkiliyor. Yani hem şirketleri hesde acenteları büyük oranda etkiliyor. Bunun yanı sıra şirketler acentaların komisyon oranlarını çok düşürmeside sektöre olumsuz yansıyan önemli faktörlerden bir tanesi. Oysa giderlerimiz çok arttı. Bu şartlarda acentalık yapmak oldukça zorlaştı” dedi. YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri