“Şehri yönetenler işten atılanlara ilgisiz kalıyor”

“Şehri yönetenler işten atılanlara ilgisiz kalıyor”

GAZİANTEP-YENİ ÇİZGİ; Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi veKoop İş Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca Türkiye’de sendikacılığın giderekzorlaştığını belirterek, AKP döneminde hızla gelişen iktidar kaynaklısendikacılığın hem sendikal anlayışa, hem de çalışanlara büyük zarar verdiğineişaret etti. Başkan Sarıca, Babacan Kargoda 2,5 yıldır süren direnişe dikkatçekerken, “Sendika yasal hak olmasına rağmen, işçiler bu haklarını özgürcekullanamıyor, kullanmak isteyen soluğu kapıda alıyor” dedi.

Sendika başkanı Sarıca, Gaziantep’te Babacanlar Kargo’dasendikalı olmak istedikleri için 26 Ağustos 2016 tarihinde işten atılanişçilerin halen işe iadesi yapılmadığı gibi haklarının da verilmediği, bu yüzdendeişçilerin işyeri önünde mücadele verdiklerini söyledi.

Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi ve Koop İş Şube BaşkanıSarıca, yerel yöneticiler başta olmak üzere siyasilerin, milletvekillerinin,hatta Bakanların işten çıkarılmalara ve ekmeği için mücadele verenlerinsorunlarına karşı adeta seyirci kaldıklarını söyledi.

Babacan Kargoda çıkarılan işçilerin tek isteği sendikalhaklarını kullanmak olduğunu hatırlatan Sarıca, yetkililerin bu soruna artıkparmak basıp 2,5 yılı aşan bu mücadeleye kulak asmalarını ve çözüm içinyardımcı olmalarını beklediklerini kaydetti.

SENDİKALAR ÖCÜ OLARAKTANITILDI

Türkiye’de sendikacılığın ve çalışma koşullarının çok ağırolduğunu hatırlatan Sarıca, işçi işten atılırım diye sendikalı olmak istemiyor.Oysa sendika hem işçi için, hem işveren için bir güvencedir. Ama İşverenlersendikaları hep öcü olarak tanıtmışlardır. Hükümette ilgisiz kalınca destekolmayınca, sendikaların ve işçilerin işi oldukça zor oluyor” diye konuştu.

KIDAM TAZMİNATI ÇALIŞANLAR İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR

Hükümet, son olarak emekçilerin kıdem tazminatına gözdiktiğini, bu konuda hükümetin sendikaları ve çalışanları karşısında bulacağınadikkat çeken başkan Akif Sarıca, “Kıdem tazminatı çalışanlar için hayati birönem taşımaktadır. Eğer bu konu iktidarın istediği, yani açıkladığı gibiçıkarsa düzenlenirse çalışanların yüzde 50 kaybı olur. Buda çalışanı her alandaolumsuz etkiler. Buna kesinlikle karşıyız. Hükümet emekçinin hakkına gözdikmesin, vaz geçsin” diye konuştu. BEKİR ŞAHİN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri