Şahinbey’de kaçak yapılar CİMER’e şikayet edildi

Şahinbey’de kaçak yapılar CİMER’e şikayet edildi

 

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ: Şahinbey İlçesi 23 Nisan Mahallesinde kaçak yapıların bazıları belediye ve CİMER’e şikâyet edildi.

 

23 Nisan Mahallesi 82021 nolu sokakta kaçak yapıyla ilgili mahalle sakinleri, durumu belediyeye ve zabıtaya defalarca şikayet ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını, kaçak yapıya engel olunamadığını inşaatını devam ettiğini belirterek belediyenin sessizliğine ve ilgisizliğine tepki gösterdi.  

 

Mahalle sakinlerinin konuyla ilgili olarak yaptıkları ortak açıklama şöyle:

“Şehrin ortasında kaçak yapı yapılıyor, bu durumu belediyeye defalarca şikayet ettik, zabıtaya bildirdik ancak gelip bakıyor tutanak tutuyor gidiyorlar. Belediye ekipleri gittikten sonra inşaat yeniden devam ediyor, ardından yine şikayet ediyoruz, ama inşaat devam ediyor engel olan yok. Bu sefer CİMER’e şikâyet ettik. Bunun üzerine belediye ekipleri yine kontrole geldi, tutanak tutup gitti ama kaçak yapıya engel olunamadı. Sıradan bir insan fazladan bir balkon vs projeye ve plana aykırı bir şey yapsa zabıta gelir hemen yıkar ceza keser kaçak yapıya izin vermez. Yani gücü yeten, yetene bu kadarda olmaz.  

 

Bu tür kaçak gelişigüzel çirkin yapılar mahallemize huzursuzluk veriyor. Bunlara dur denilmesi gerek. Yapılan her yanlış kaçak yapı emsal teşkil ediyor, insanları kaçak yapıya teşvik ediyor. Şehrin merkezi bu kadar başıboş olmamalı. Belediye lütfen görevini yapsın” diye tepki gösterdiler. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri