Öğrenci menenjitten öldü, okulda panik yaşandı

Öğrenci menenjitten öldü, okulda panik yaşandı

Gaziantep'te menenjit tanısı ile üniversitede tedaviye alınan 13 yaşındaki Nurgül Simdaş hayatını kaybetti. Okulu ve ailesi karantinaya alındı.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Beykent mahallesinde Şehit Mehmet Karadal Ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Nuray Simdaş 3 gün önce rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye  götürüldü. Burada muayene edilen ve tedaviye alınan öğrencinin rahatsızlığı ilerleyince ileri tetkik için menenjit şüphesi ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Testlerin ardından 'meningokok y' bakterisi tespit edilen ve Menenjit tanısı konarak Beyin cerrahi yoğun bakım ünitesine alınan çocuk öğrenci yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetti.

Ortaokul öğrencisi Nurgül Simdaş'ın hayatını kaybetmesinin ardından hastalığa yol açan bakterinin bulaşmaması için okulda öğrencinin bulunduğu sınıf arkadaşları, öğretmenler ve ailede tedbirler alınarak garantinaya alındılar.

Hastalığın öksürük, hapşırık gibi etkenlerle bulaşıcı olması nedeniyle ölen çocuğun ailesi ve okuduğu okulda sınıfında bulunan öğrenciler Şehitkamil İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından  tedbir amaçlı iğne yapılırken, yetişkinlere de ilaç tedavisi uygulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri