Newroz Urfa ve Antep’te coşkuyla kutlandı

Newroz Urfa ve Antep’te coşkuyla kutlandı

 

Urfa ve Antep’te sabah saatlerinden itibaren meydanları dolduran yurttaşlar, Newroz’u coşkuyla kutladı.

 

URFADA MEYDAN DOLDU TAŞTI

Bu yıl “Dem dema serkeftinê ye (Şimdi kazanma zamanı)” şiarıyla Newroz ateşinin yakıldığı merkezlerden biri olan Urfa’da sabah saatlerinden itibaren yurttaşlar Newroz’un kutlandığı alana geldi. 11 Nisan Stadyum Stadı’nın bulunduğu alana kadınlar renkli kıyafetleriyle geldi.

 

HDP flamalarıyla alan gelenler Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar’ın fotoğrafının olduğu lolipopları taşıdı. Newroz alanına girenlere polisler tarafından GBT yapılması ve halkın uzun süre arama kuyruğunda bekletilmesi tepki çekti.

 

Saatler ilerledikçe halk daha fazla alanı doldurdu. On binlerin buluştuğu Newroz ateşi HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve siyasetçiler tarafından yakıldı. Barış ve özgürlük sembolü olan güvercinler uçuruldu.

 

Yapılan konuşmaların ardından sahne alan sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

 

ANTEPLİLER ALANI DOLDURDU

Antep’te Newroz programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Newroz meydanına kadın ve çocuklar yöresel kıyafetleriyle geldi. Newroz alanına “68 ruhuyla gençlik her yerde” yazılı pankart asıldı. İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz ve Diyarbakır Newrozu’nda polisler tarafından katledilen Kemal Kurkut’un fotoğraflarının basılı olduğu pankartlar, polis tarafından alana sokulmasına izin verilmedi.

 

HDP il eş başkanların konuşmasının ardından HDP İl Gençlik Meclisi tarafından oluşturulan Dengê Gel erbane grubu sahne aldı. Grubun seslendirdiği şarkılarla halay çekildi.

 

Sanatçı Şerzat’ın seslendirdiği parçalarla devam eden Newroz’da HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul konuştu. Alanı dolduran on binlere seslenen Milletvekili Toğrul, mecal görmek isteyenleri Antep Newrozu’na bakmaya çağırdı.

 

“Anadil eğitim hakkını talep ediyor musunuz?” diye soran Milletvekili Mahmut Toğrul’a on binler hep bir ağızdan “Evet” yanıtını verdi. Antep’in diliyle, kültürüyle yaşamak istediğini belirten Toğrul; tüm emek, inanç, çevre örgütleri, işçiler ve yoksulları 3’üncü yolda birleşmeye çağırdı.

 

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, “Partimize Kobanê kumpas davasını açanlar bir kez daha düşünsün. Kobanê düşmedi, Antep geliyor. Arin Mirkanlar bedenini topa karşı siper etti. Ama onlar anlamadı. Kobanê'yi düşürmeyenlere bir kez daha buradan selam yolluyoruz" dedi.

 

Newroz , Mikail Aslan’ın Türkçe ve Kürtçe şarkılarıyla birlikte halaylar çekilerek kutlandı.

www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri