Nar Sanat yeni yerinde Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi ile açıldı

Nar Sanat yeni yerinde Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi ile açıldı

 

Antep’te faaliyet gösteren Nar Sanat Derneği, yeni yerinin açılışını Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi ile gerçekleştirdi.

 

G.Antep’te faaliyet gösteren Nar Sanat Derneği yeni yerinin açılışını Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi ile gerçekleştirdi. Kardeş Türküler ekibinin de katıldığı açılışta 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Ali Deniz Uzatmaz’ın en sevdiği türküler söylendi.

 

“KÜTÜPHANEYİ YAŞATMAKLA SORUMLUYUZ”

Yaklaşık 12 yıldır Antep’te faaliyet sürdüren Nar Sanat Derneği adına açılış konuşmasını Dernek Başkanı Hatice Yıldız yaptı. Yıllardır Antep’te çok sayıda etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Yıldız, "Önümüzdeki dönemde atölyelerimiz başlayacak. Film gösterimlerimiz olacak. Ayrıca yaşadığımız bir diğer heyecan da Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesini açmış olmak” dedi.

 

Ardından Prof. Dr. Arif Nacaroğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Nacaroğlu, “Benden bir konuşma yapmam istendiğinde çok heyecanlandım. Çünkü 19 yaşında haksızlığa karşı direnirken hayatını kaybeden Ali Deniz için ne söylenebilir, gerçekten düşünemedim. Acaba dedim Ali Deniz, biraz daha yaşasaydı ve babasına bir mektup yazma fırsatı olsaydı bize ne söylemek isterdi diye düşünerek ağabey Deniz’in (Deniz Gezmiş) babasına yazmış olduğu mektubuyla söze başlamak istiyorum. Ağabey Deniz söze şöyle başlıyor: "Önemli olan çok yaşamak değil yaşadığı süre içinde fazla şeyler yapabilmektir" Mektubun beni en çok etkileyen ve bugünün anlamıyla çok yakından olan yeri şu cümlelerdi: ‘Kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisini özellikle tembih et, onun bir bilim adamı olmasını istiyorum. Bilimle uğraşsın ve unutmasın ki bilimle uğraşmak da insanlığa hizmettir’ Ve ağabey Deniz kitaplarını kardeşine bıraktı, Ali Deniz bize koskocaman bir kütüphane bıraktı. Biz de bu kütüphaneyi ve Ali Deniz’in ismini yaşatmakla sorumluyuz” dedi.

 

KARDEŞ TÜRKÜLER ALİ DENİZ’İN EN SEVDİĞİ TÜRKÜLERİ SÖYLEDİ

Ali Deniz Uzatmaz’ın babası Ogün Uzatmaz da "Altı buçuk yıl önce kaybettiğim oğlumun aramızdan ayrıldığına hala inanamıyorum. Burada adını yaşatmak için yaptığınız bu kütüphanenin insanlar tarafından kullanılabilir, insanları eğitebilir bir yer olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Açılış konuşmaların ardından Kardeş Türküler, Ali Deniz Uzatmaz’ın en sevdiği türküleri söyledi. Feryal Öney, "Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki telefonlarımız, fotoğraf albümlerimiz kaybettiğimiz onlarca dostumuz, kardeşimizle dolu. Ali Deniz’le belki hiç tanışmadık ama belki bir konserde beraberdik, belki türkülerimizi beraber söyledik. Hepimiz aynı dertle yaşıyoruz bu dünyada. Daha güzel bir dünya için dilekler diliyoruz. Evet, çok küçük yaştaki kardeşlerimizi kaybettik. Ama biz umudumuzu sürdürmek zorundayız” dedi.   (Evrensel)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri