MMO 12.Dönem Şube Başkanı Ovayolu; Halkı elektrik çarptı, doğalgaz yaktı !

MMO 12.Dönem Şube Başkanı Ovayolu; Halkı elektrik çarptı, doğalgaz yaktı !

 

MMO 12.Dönem Şube Başkanı Ovayolu; Halkı elektrik çarptı, doğalgaz yaktı !  

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN;  Gaziantep Makine Mühendisleri Odası 12. Dönem Şube Başkanı Hüseyin Ovayolu, elektriğe %15, doğalgaza % 12, LPG 60 kuruş zam yapılması halkın geçim sıkıntısını daha da artıracağı gibi, enflasyonu da tetikleyeceğine dikkat çekerek, “Halkın gündeminde hayat pahalılığı varken pandemiden dolayı tüm emtia fiyatları artmış iken, halkın alım gücü bu kadar zayıflamışken üstüne bu zamlar halkı daha da yoksullaştıracaktır. Bu zamlar derhal geri çekilmelidir. Halkın dayanacak gücü kalmamıştır” diyerek tepki gösterdi.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Makine Mühendisleri Odası Şubesi Eski Başkanı Ovayolu, zamların durmak bilmediğini hatırlatarak, yeni uygulamaya konulan elektrik ve doğal gaz LPG zamların halkın ve sanayicinin üzerinde ciddi maliyet yükü olacağını hatırlatarak, “Son olarak geçtiğimiz gün tek seferde elektriğe %15, doğalgaza % 12, LPG 60 kuruş zam uygulamaya girdi. Halkın ve sanayicinin ana gideri ve maliyeti olan bu kaynaklara yapılan zamlar sonucunda enflasyonun tetiklenmemesi imkânsız. Enflasyonun % 10- % 12’lerde kalması demek açıklanan istatistik rakamlarına müdahale var demenin net şeklidir.

 

Yapılan bu zamlar neticesinde halkın geçimi daha da zorlaşacak ama hamdolsun Karadeniz'de gaz bulduk diye ironi yapıp mutlu olacağız ve sevineceğiz” dedi.

 

Sanayide elektrik kullanımına daha önceleri bu kadar zam oranı yansıtılmadığını vurgulayan Ovayolu açıklamasına şöyle devam etti;

 

Son dönemlerde enerji zamların oranı sanayimizi daha fazla yansıtılmaktadır. Bu zamların sanayi şehri ve ihracat şampiyonu şehrin sanayisini olumsuz etkileyeceği kuşkusuz. Sanayici bu zamlardan gelen maliyet artışlarını sübvanse etmek için her türlü yolu arayacaktır. Vergi afları çıkartmanın, istihdam destekleri çıkartmanın yetmeyeceğini bizi yönetenlere bildirmek isterim.

 

Bir gece ansızım bu kadar yüksek oranda ve tek seferde zam yaparsanız sanayimizin rekabet gücünü çok ama çok zedelersiniz. Sanayimizin yani üretimin ana girdisi olan elektriğe ve doğalgaza ansızın bu kadar zammın gelmesi önceden imzalanmış satış siparişleri sözleşmelerini sanayicilerimizi sıkıntıya sokacağını üretim maliyetlerindeki artışlardan dolayı zarar edeceklerini ve hatta iflas edeceklerinin açık ve net şeklidir.”

 

Hüseyin Ovayolu, kademeli zam süreçlerini bir şekilde atlatan sanayicinin tek seferde ve bu kadar yüksek oranda gelen zamları üretim maliyetlerine nasıl ve ne kadarına yansıtabilecekleri ticaretlerinin bu durumda ne kadar etkileneceğinin zaman içinde görüleceğini söyledi.

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı bu kadar yaygınlaşmış iken bu zamlara anlam vermek de mümkün değil diyen MMD Eski Başkanı Ovayolu, “Hemen hemen yenilenebilir enerji kaynaklarının tüm çeşitleri ülkemizde kullanılıyor olmasına rağmen ve ciddi oranda kullanım artışı olmasına rağmen ana enerji kaynaklarımız olan doğalgaza ve elektriğe bu kadar zam gelmesi açıklanan yenilenebilir enerji kaynakları verilerinin de doğru olduğunu şüpheli duruma düşürmektedir. 

 

Bu işte bir terslik var, ya açıkladınız rakamlar yanlış ya da uygulama yanlış. Kandırmayalım o zaman halkımızı gaz bulduk hamdolsun diye.  Bu kadar zamlara halk daha ne kadar dayanacak göreceğiz zamların geri çekilmesi için toplumsal bilincin oluşması gerektiği düşüncesindeyim zamların en kısa sürede geri alınması gerekmektedir.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri