Milletvekilleri Sevda Karaca ve Perihan Koca, Erkaplan ve Artemis işçilerini ziyaret etti

Milletvekilleri Sevda Karaca ve Perihan Koca, Erkaplan ve Artemis işçilerini ziyaret etti

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, direnişteki Erkaplan ve Artemis Halı işçilerini ziyaret etti.

 

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ile Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüler Kurulu Üyesi ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, direnişteki Erkaplan ve Artemis Halı işçilerini ziyaret etti. Ziyarette Karaca'ya EMEP Antep İl Örgütü de eşlik etti. Karaca, işçilerin direnişini selamlayarak, mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu. Koca da "Emeğin haklarını hep beraber kazanmaya devam edeceğiz" dedi.

 

KARACA: BU MÜCADELE ÇOK BÜYÜK BİR UMUT OLUYOR

Gaziantep 3. OSB’de, düşük zam dayatmasına karşı direnişte olan Artemis Halı işçileri ziyaret edildi.

 

Fabrika önünde işçilere seslenen Karaca, direnen, birlik olan işçilerin kazandığını söyleyerek söze başladı. İşçilerin payına sefalet ücretinin düştüğünü dile getiren Karaca, “Bu küçücük sefalet ücretini almak için bile güneşin alnında direnmek zorunda kalıyoruz. Çünkü bu memlekette işçiye direnmeden bir tas su vermeyen patronların düzeni ve iktidarı var” dedi.

 

 

Artemis işçilerinin insanca yaşanacak bir hayat için ne yapılması gerektiğini gösterdiğini ifade eden Karaca, “Bu mücadele, bütün şehre ve ülkenin dört bir tarafında sizinle benzer mücadeleyi veren işçi kardeşlerinize çok büyük bir moral, çok büyük bir umut oluyor” şeklinde konuştu.

 

 

KOCA: BİR ÇOBAN ATEŞİ GİBİ SÜRÜYOR DİRENİŞLERİNİZ

Perihan Koca da Artemis halı işçilerine seslenerek "Bizler bugün sizlerin direnişinden güç alıyoruz, umutlanıyoruz. Esas umudun halın birliğinden, emekçilerin birliğinden, direnişinden, dayanışmasından geçtiğini biliyoruz" dedi.

 

Türkiye'nin zam, zulüm ve işkence ülkesine dönüştürülmeye çalışıldığını söyleyen Koca, "Anayasayı kendilerince eğip büküyorlar. Buradan aldıkla güçle bir cezasızlık rejimi inşa etmeye çalışıyorlar. Bu memleketin esas sahiplerine bir yokulluk cehennemi reva görüyorlar. Ama bunun karşısında boyun eğmeyen, diz çökmeyen sizler gibi onurlu işçi kardeşlerimiz var. Antep'te gerçekten bir çoban ateşi gibi sürüyor direnişleriniz" diye konuştu.

 

Koca "Emeğin haklarını hep beraber kazanmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

"BU SADECE EKMEK MÜCADELESİ DEĞİL, SENDİKAL HAKKA SAHİP ÇIKMA MÜCADELESİ"

Heyetler, Artemis işçileriyle birlikte Erkaplan işçilerini de ziyaret etti.

 

 

Sevda Karaca, 2. OSB’de bulunan ve patronla ücret talepleri konusunda anlaşmalarına rağmen sendikal hakları için direnişe devam eden Erkaplan işçilerine seslendi.

 

Karaca, haklarını elde eden Erkaplan işçilerini tebrik ederek konuşmasına başladı. Direnişin işçilere çok şey öğrettiğini dile getiren Karaca, şöyle devam etti:

 

“Bir bardak soğuk suyu bile direne direne alacağımızı biz Şireci’de gördük. Şimdi de Erkaplan işçileri direniyor. Haklarınızı aldınız ama şunu patronlar çok iyi biliyor: İşçiler birliğini koruyunca hakkını alır. Ama birliği bozulursa haklarını teker teker daha geriye götürmek için ellerinden alırlar işçilerin. Başpınar’da bütün patronlar birbirlerinden haberdar. Ama işçilerin örgütlülüğü zayıftı bu zamana kadar. Bugün buradaki mücadele artık sadece ekmek mücadelesi değil. Sendikal haklarımıza sahip çıkma mücadelesi. Sendikal haklarınızı söke söke alırsanız memleketin dört bir tarafında işçiler sendikal hakları için mücadelelerini büyütecekler.”

 

 

"AKBELEN'DEN SELAM GETİRDİM"

Koca da Erkaplan işçileriyle yaptığı konuşmada Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı'nda süren mücadeleyi hatırlattı. Koca'nın "Birçok direniş boy veriyor ülkemizin dört bir yanında. Akbelen'den size selam getirdim" sözlerine işçiler de selamla karşılık verdi.

 

Kadın cinayetlerine karşı eylemleri ve diğer işçi eylemlerini anımsatan Koca, işçilerin kazanımlarının herkese güç verdiğini vurguladı.  (Evrensel)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri