Mezitli Belediyesi Başkanı Tarhan Down Sendromlularla birlik eğlendi

Mezitli Belediyesi Başkanı Tarhan Down Sendromlularla birlik eğlendi

 

MERSİN- AYSEL ŞAHİN: Mezitli Belediyesi Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Down Kafe’de etkinlik düzenledi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan Down Sendromlular ile birlikte oldu.

 

Menderes Mahallesindeki Down Kafe’de düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Neşet Tarhan, down sendromlu çocuklar aileleri belediye çalışanları katıldı. Birbirleriyle gülüp eğlenen down sendromlular ile el ele tutan başkan Tarhan, onların mutluluklarına ortak oldu,birlikte dans etti.

 

DOWN SENDROMLULARINI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

Down Sendromlular’da görülen bazı fiziksel özellikler; Çekik küçük gözler, basık burun, kısa parmaklar, kıvrık serçe parmak, kalın ense, avuç içindeki tek çizgi, ayak baş parmağının diğer parmaklardan daha açık olmasıdır. Bu özelliklerin hepsi veya birkaçı görülebilir.

 

Down Sendromlu bebekler istisnalar olmakla beraber yaşıtlarından daha yavaş büyürler. Zihinsel gelişimleri geriden gelmektedir. Bu gerilik, yaş büyüdükçe daha belirgin olarak gözükmekte, ama uygun eğitim programları ile Down Sendromlu çocuklar da pek çok başarıya imza atmakta ve toplum hayatı içinde anlamlı hayatlar kurabilmektedirler. Burada düzenli ve disiplinli bir eğitim programı ve bol tekrar en önemli faktördür.

 

Down Sendromlu bireyler genel olarak yaşıtlarından daha kısa boylu olurlar ve metabolizmalarının yavaş çalışması nedeni ile doğru beslenme alışkanlığı edinmezlerse ileri yaşlarda kilo problemi yaşayabilirler. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri