Mezitli Belediye Başkanı Tarhan: Demokrasi için kenetlenmeliyiz

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan: Demokrasi için kenetlenmeliyiz

MERSİN-Mezitli Belediye 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını, belediye hizmet binası önünde sosyal mesafeler korunarak gerçekleştirilen etkinlik ile kutladı. 1 Mayıs kutlamasına katılan işçiler kırmızı maskeler ile katıldı. Aynı zamanda diğer katılımcılarda maskelerini takarak kutlamaya katıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çalışanlar katıldı. Başkan Tarhan, çalışanların bayramını tek tek tebrik ederek karanfil hediye etti.

Kutlama sırasında, Yaşasın 1 Mayıs pankartı açıldı, emekçiler slogan atarak bayramlarını kutladı.

Mezitli Belediyesi’nde örgütlü işçi sendika temsilcilerinin konuşmalarıyla başlayan kutlamada CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, emekçinin hakkını almasının ancak CHP iktidarıyla mümkün olacağını ifade etti.

AKTAY:  DÜZENİN YÜKÜNÜ HEP EMEKÇİLER ÇEKİYOR

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Korona virüsünün etkilerini sürdürdüğü dönemde 1 Mayıs’ın anlamının daha iyi anlaşıldığını belirterek, “Bu virüsle bir daha gördük ki bu düzenin tüm yükünü her zaman olduğu gibi emekçiler çekiyor. Elbette bu böyle gitmeyecek. Emekçinin hakkını aldığı, değerinin bilindiği bir ülkeye hep birlikte kavuşacağız” dedi.

TARHAN: YENİ BİR SİYASET VE YENİ BİR

DEMOKRASİ İÇİN KENETLENMELİYİZ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Korona virüsünün etkilerinin devam ettiği bir dönemde emeğin değerinin daha çok öne çıktığını ifade ederek,  “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı bu yıl korana virüs salgınından dolayı rahatça kutlanamıyor. Bu salgın dolayısıyla ülkemizde zaten var olan işsizlik çığ gibi büyüdü. Özellikle tarımda yaşanan çöküşten dolayı yeni işsizler türedi. Bir işsizlik ordusu giderek çoğalıyor. Yoksulluk sınırı asgari ücretle eşit düzeye geldi. Böylesi ekonomik olumsuzlukların döneminde hepimizde biliyoruz ki bu salgın sonrası başka bir dünyaya evirileceğiz. Mutlaka bir kırılma yaşanacak. Önemli olan bu evirilme hangi yönde olacak. Bizlerin yapması gereken akıl ve bilimin egemen olması için mücadele vermektir. Yeni bir siyaset ve yeni bir demokrasi anlamında güçlenmeye çalışmalıyız. Saflarımızı daha çok sıklaştırıp birlik ve beraberlik içesinde olmalıyız” diye konuştu.

 

GÖKÇEL: SALGIN VAKASI EN FAZLA EMEKÇİYİ ESNAFI ETKİLEDİ

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ise “Eğer biz dayanışmayı hâkim kılıp hak ve özgürlüğü talep eden bir toplum olursak geçmişte emek mücadelesi için hayatını kaybedenlere borcumuzu ödemiş oluruz. Yaşanan şu salgın vakası en fazla emekçiyi, esnafı etkiledi. Açıklanan ekonomik pakette yine sermaye, yine yandaş var. Tüm bunlara karşın mücadele edeceğiz. Ülkemize demokrasiyi getirerek, emeğin hakkını aldığı özgürlüklerin verildiği bir dünyayı birlikte getireceğiz” diye ifade etti.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, belediye çalışanlarına gösterdikleri gayret nedeniyle teşekkür etti. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri