Mersinliler, Liman projesi ile Atatürk Parkı’nın işgaline tepkilerini sürdürüyor

Mersinliler, Liman projesi ile Atatürk Parkı’nın işgaline tepkilerini sürdürüyor

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN;  Mersin Limanı genişletilmesine yönelik temel atma çalışması Mersinlileri yeniden gerdi. Halkın büyük kesiminde tepkiyle karşılanan bu projenin iptal edilmesi için Mersin Barosu dava açarken, Sendikalar, odalar, dernekler, baro ve CHP Mersin milletvekilleri vatandaşlara destek vererek “Ranta geçit vermeyeceğiz” dedi.  Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de karşı olduğu proje halka rağmen yapılması ise Mersinlilere saygısızlık, Mersin halkının haklarının merkezi hükümet tarafından gasp edilmesine yönelik olduğu ifade edildi. Mersinliler Liman genişletme kapsamında tarihi Atatürk Parkı’nın işgal girişimine karşı tepkilerini aralıksız sürdürüyor.

 

Çevreciler, demokratik kitle örgütleri ve CHP milletvekillerinin katılım ile gerçekleşen toplantıya katılan vatandaşlar Atatürk Parkı’nın işgal girişimine karşı seslerini, tepkilerini, itirazlarını yükselterek devam ederken,   “Ranta geçit vermeyeceğiz” diye tepkilerini sürdürüyor.  

 

MERSİN HALKI BU İŞGALE İZİN VERMEZ

Limanın genişletilmesi projesinin temel atma törenine katılan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Şunu herkes bilsin ki dağ, ova, deniz, yayla, tarih ve Mersin bizimdir. Mersin’e nükleer santralleri, taş ocaklarını, balık çiftliklerini layık görenler bugün denizimizi dolduruyor. Buna izin vermeyiz. Ben bakana buradan soruyorum, Kime sordun? Büyükşehir’e sordun mu? STK’lara sordun mu? ÇED raporu alındı mı? Mersin halkına soruldu mu? Hayır. Şunu bilsinler, teşebbüs bile ederlerse 1 milyon 868 bin Mersinliyle birlikte greyderlerin önünde dururuz” şeklinde konuştu.

 

MERSİNİ KATLETMEYİN

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de “Buraya kimseye peşkeş çektirmeyiz. Burada biz denizimizin kirletilmesine rıza gösteremeyiz. Eğer sen deniz taşımacılığını ve ülke ekonomisini düşünüyorsan gelirsin bizimle beraber kalkınma planlarında yer alan limanı hayata geçirirsin. Bizler yatırıma karşı değiliz. Biz Mersin’in katledilmesine karşıyız” dedi.

 

LİMAN PROJESİ İLE ATATÜRK PARKI İŞGAL AMAÇLANIYOR

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ise liman genişletilmesinin doğrudan sağlık meselesi olduğuna dikkat çekerek “Bu liman meselesi doğrudan sağlık meselesidir. Atatürk Parkı’nı işgal edecek bir liman, halkın sağlığını, halkın doğayla, çevreyle olan ilişkisini kesecek. Halk sağlığı ciddi oranda olumsuz etkilenecek. Trafik yoğunluğu kirlilik artacak. Mersin'e bu kötülüğü yapmayın” dedi.

 

Bu arada Mersin Limanı genişletilmesine yönelik temel atma töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Kara İsmailoğlu tarafından yapıldı.

Törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Ali İhsan Su, Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Hasan Suver, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Kamu-Özel İşbirliği Daire Başkanı Ali Kamil Özmen, MIP Genel Müdürü Johan Van Daele ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Kurtul katıldı.

Temel atma töreni nedeniyle polisin yoğun güvenlik önlemleri devam ederken, Sahil Güvenlik botları da liman sahası çevresinde devriye görevi yürüttü. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri