Mersin’de Ziraat Odası başkanları çiftçilerin sorunlarını tartıştı, çözüm aradı

Mersin’de Ziraat Odası başkanları çiftçilerin sorunlarını tartıştı, çözüm aradı

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN;; Mersin Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Tüm İlçe Oda Başkanlarının katılımı ile Aydıncık İlçesi Ziraat Odasında gerçekleşti.

 

Çiftçilerimizin Tarımda yaşadığı sorunların paylaşıldığı toplantıda Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, çiftçinin ürünlerinin tarlada kaldığı, para etmediği, üreticinin kredi borcu altında ezildiğine dikkat çekti. Girdi maliyetleri yüksek oranda artmasına rağmen üretici, bu farkı ürüne yansıtamadığına vurgu yapan Oda başkanı Yılmaz, “Çiftçiye çok acil olarak 3 yıl ertelemeli faizsiz kredi desteği verilmeli. Mazot, gübre, ilaç vb ürün bazlı destekler artırılmalı. İhracatın önü mutlaka açılmalı” dedi. 

 

 Akdeniz Ziraat Odası  Başkanı Musa Yılmaz sorunların en kısa zamanda çözüme kavuşması gerektiğini ifade ederek çiftçilerin yaşadıkları sorumalara vurgu yaptı.

 

Öte yandan Ziraat Odası başkanlının çiftçilerin sorunlarını konuşmak için yaptıkları toplantıyı sosyal medyada paylaştıktan sonra bazı çiftçiler yorum yaparak Ziraat Odalarının pasifi kaldığını ileri sürerek, tepki gösterip çiftçinin çok zor durumda olduğunu vurgu yaptılar.  

 

Ahmet Özar isimli bir çiftçi, Ziraat Odası sosyal medyada yaptığı yorumda, şu ifadeleri kullandı; “Ziraat Odaları ne iş yapar çiftçinin malı satılmıyor, başkan ve yönetim nerde hükümeti harekete kim geçirecek milletin malı dalında heba oldu, çözüm bulamıyorsanız istifa edin, yok biz korkuyoruz bir faaliyet göstermiyorum diyorsanız ziraat odasını kapatın” diye paylaşımı ise dikkat çekti. www.yenicizgihaber.çom YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri