Mersin’de işçi çıkarmalar yalanlandı

Mersin’de işçi çıkarmalar yalanlandı

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bazı işçilerin siyasi görüşlerinden dolayı sürgün iddialarını yalanlayarak, “Herkes gelsin Mersin merkezde sahilde denize nazır bir oda verelim, 10 bin kişi otursun denizi seyretsin. Memlekete kim hizmet edecek? Belediyeye işçi alınırken şurada çalışacaksın diye bir sözleşme mi yapılıyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2019 Yılı Temmuz Ayı Toplantısı birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan toplantıda idare tekliflerine ait 14, komisyon raporlarına ait 5 ve gündem dışı 4 madde olmak üzere toplam 23 madde görüşüldü. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda MHP’li Mahmut Tat, 31 Mart seçimlerinin ardından belediyeden işçi çıkarıldığı, bulundukları yerlerden başka ilçelere gönderildikleri yönündeki iddiaları bir kez daha meclis gündemine getirdi.

MHP Grup Başkanı Mahmut Tat, daha önce de Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bazı işçi ve memurların eziyet gördüklerini dile getirdiklerini söyledi. Bu yöndeki iddiaları bir kez daha gündeme taşıyan Tat, “Zaten geçimini zor yapmakta olan işçi kardeşlerimizin görmüş olduğu eziyetlerden bahsetmiştik, kabul edilmemişti. Ama Anamur’da çalışan bir işçinin Gülnar’a, Mut’a, Çamlıyayla’ya sürülmesinin bir izahı olamaz. Yine en az limitle çalışan bu arkadaşlarımızın dünden bugüne eziyet görmeleri, çok önemli suçları işlemedikten sonra işten çıkarılmaları, özellikle seçim öncesi sosyal medyalarındaki bazı ifadelerinden dolayı sorguya çekilmeleri, işten çıkarılmaları söz konusu” diye konuştu. 

 

ÇOK  BÜYÜK  HAKSIZLIK

MHP’li Tat ve Topkara’nın iddialarına yanıt veren Başkan Seçer, işçi çıkarma iddialarının daha önce de gündeme geldiğini hatırlatarak, “Sanki Büyükşehir Belediyesi, haksız, hukuksuz, gereksiz, siyasi tercihlerinden dolayı insanları ekmeğinden ediyor gibi bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Bu, bana yapılan çok büyük bir haksızlık. Sayın Tat, bu iddiayı anlatırken, bunun benim tarafımdan yapılmayacağını en iyi kendisi biliyor. Bunu kendi gözüyle görmemiştir, sabit olarak tespit etmemiştir. Gidip araştırıp, ‘hakikaten böyle bir şey var’ diyerek kendi vicdanını rahatlattığını düşünmüyorum. Ama mevkisi gereği partili arkadaşlarından yoğun baskı vardır. Ahmet efendi işten alınmış ama doğruyu söylemez ki; ‘Ben çok çalışkandım ama belediye başkanı o kadar kötü bir adam ki, benim gibi çalışkan bir adamı ekmeğinden etti’ diye anlatır. Demez ki, ‘Benim işle güçle akalam yok. Benim içim dışım fitne fesat. Ben, çalıştığım kurumu her gün provoke ediyorum, orada huzursuzluk yapıyorum, disiplini sıkıntıya sokacak hareketler yapıyorum’. Bizler olgun insanlarız. Bunları burada gündeme getirirken lütfen siyasi olarak birbirimizin bileğini bükme saikiyle yapmayalım. Yoksa burada yol alamayız. Benim bu konulara bakış açımı biliyorsunuz. Lütfen şunu söylemeyin; ‘Mut’a, Gülnar’a, Anamur’a sürgün edildi’. Siz, Anamur’a Mut’a, Gülnar’a hakaret ediyorsunuz. Oralar Mersin ili sınırlarında değil mi? Benim görev alanım değil mi? Biz elemanları alırken, Mersin’in şu noktasında, bu noktasında çalışamazsın diye bir protokol mu yapıyoruz? Ne kadar güzel! Herkes sosyete, gelsin masa başında çalışsın. Mut’ta kim çalışacak, otu kim biçecek, sineğin ilaçlamasını kim yapacak, temizliği kim yapacak? Herkes gelsin Mersin merkezde sahilde denize nazır bir oda verelim, 10 bin kişi otursun denizi seyretsin. Memlekete kim hizmet edecek?.”

 

KURBAN KESİMİ ÜCRETSİZ

Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı’nda mobil kesim üniteleri ve kesimhanelerde vatandaşlara verilen kurban kesim hizmetinin ücretsiz olması ile ilgili madde görüşülerek ilgili komisyona havale edildi. Komisyonlarda görüşülecek olan madde kabul edilirse hayvan kesim ücreti Kurban Bayramı’nda ücretsiz olacak. Öte yandan Meclis gündeminde yer alan Çamlıyayla Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan “5. Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası” ve “5. Uluslararası Çamlıyayla Motor (Motofest) Festivali”ne, Erdemli Belediyesi tarafından 34.’sü gerçekleştirilecek olan “30 Ağustos Zafer Bayramı ve Güreş Etkinlikleri”ne, Tarsus Belediyesi tarafından yapılacak olan “Doğa Festivali”ne maddi destek verilmesi ile ilgili maddeler de görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis’in dilek ve temenniler kısmında ilçe belediye başkanları görev alanlarındaki sıkıntıları Başkan Seçer ile paylaştı. İlçe belediye başkanlarının ilçeleri ile eksikleri dinleyerek not eden Seçer, sorunların en kısa sürede çözüleceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri