Mersin’de Atatürk Parkı’nın Liman ile işgaline tepkiler sürüyor

Mersin’de Atatürk Parkı’nın Liman ile işgaline tepkiler sürüyor

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN;  Mersin’de Atatürk Parkı’nın liman genişletme çalınması kapsamında işgal edilmesi girişimine her kesimden tepkiler sürüyor. CHP Mersin örgütü Atatürk Parkı’nın bir oldu bitiyle işgal edilmek istendiğini belirterek, buna kesinlikle karşı olduklarını bildirdi. İl Başkanı Adil Aktay, “Mersin’in çılgın, çirkin ve tehlikeli rant projelerine tahammülü kalmadı” dedi. Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşil Boğaz ile Mersinli çevreciler (MARÇED) de bu duruma tepki göstererek, "Bu çalışma hukuksuz ve kent yaşamına yapılmış bir saldırı olup, parkın yok olmasına neden olacaktır” diyerek tepkilerini sürdürüyorlar.

Atatürk Parkı’nın Mersin Limanı’na katılmasına, Liman genişletme projesinin parkı yok etmesine karşı olduklarını belirten, CHP İl Başkanı Adil Aktay,  böyle bir keyfi işgale, halkın değerlerini yok eden, kirleten, bu işgale sessiz kalmayacaklarını söyledi. Limanı, Atatürk Parkı’na doğru genişletme projesinin ranta dayalı bir çalışma olduğunu vurgulayan

CHP İl Başkanı Adil Aktay açıklamasına şöyle devam eti;

“Atatürk Parkının önündeki denize beton döküp, konteynerleri buraya dağ gibi yığacağız, ne dersiniz?” diye sorsanız, alacağınız cevap bellidir.

Vatandaşın,  bilim insanlarının, sivil toplumun bu soruya ne cevap vereceğini bilenler,  Atatürk Parkı’nda bir oldubitti yaratma peşindeler.

Mersin’in çılgın, çirkin ve tehlikeli rant projelerine tahammülü kalmadı.

Bu projeye, “Liman genişletme projesi” adını vermişler. Liman ne pahasına genişliyor peki? Mersin’in kültürel, tarihi, çevresel bir değerini yok etme pahasına genişliyor. Bölgede trafik yükünün, deniz ve hava kirliliğinin artması pahasına genişliyor.  Vatandaşın, kıyıları kullanma hakkını engelleme pahasına genişliyor.

Şehrin başına bütün bu belaları açmadan da Mersin’in liman kapasitesini artırmak mümkündür. Bunun yolu da, kente zarar vermeyecek bir konumda ikinci bir limanın yapılmasıdır. Bu yolda hazırlıklar da vardır.

Mersin’e yeni bir liman kazandırmaktansa, belli bir adrese rant sağlamayı tercih edenler, bu şehre ihanet ediyorlar. Onlarla tüm hukuki ve meşru zeminlerde mücadelemiz sürecek.”

 

Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, yasal yollardan itirazlarını yapacaklarını belirti.

MARÇED;  Deniz kirlenecek, ekosistem bozulacak, park işgal edilecek trafik yoğunlaşacak

Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu MERÇED üyesi Av. Semra Kabasakal,

Mersin’in simgesi olan Atatürk Parkı kentin akciğeri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alan olduğunu belirterek, “Mersin’de tarihten gelen ve bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Liman genişleme çalışmaları, Atatürk Parkının halk tarafından kullanımını engelleyecektir. Atatürk Parkında Liman genişleme projesi alanında mevcut liman kapasitesinin % 50 oranında artış sağlayacak olması, Ayrıca proje için denizde dip taraması ve dolgu alanının yapılacak olması deniz kirliğinin oluşmasına, ekosistemin bozulmasına, Şehir merkezinde trafik yükünün artmasına, hava kirliliğinin oluşmasına,  kıyıların herkesin eşit ve serbest olarak kullanım hakkını ihlal edilmesine ve kamu yararı ilkesine aykırıdır” diye ifade etti.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri