Kilis’te OSB ve cezaevi kullanım suyu zamlandı

Kilis'te suyun tarifesi 8 liradan 12 liraya yükseltildi Belediye zamma gerekçe olarak elektriğe yapılan zamları ileri sürdü.

Kilis Belediye Meclisi’nde alınan karar ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile cezaevinin kullanım suyuna zam yapıldı. Belediye zamma gerekçe olarak elektriğe yapılan zamları ileri sürdü.

Zam ile igili olarak Kilis Belediyesinden yapılan yazılı açıklama şöyle; “Belediye Meclis Toplantısında, su tarifelerinde düzenleme kararı alınmıştır. Belediye Su Tarifesinde yer alan ham su tarifesi, 8 TL’den 12 TL’ye yükseltilmiştir. Bu tarife düzenlemesi, organize sanayi bölgesine ve cezaevine verilen su miktarını kapsamaktadır. Şehir merkezinde mesken, ticarethane ve resmi kurumlara uygulanan tarifeler bu artıştan etkilenmemektedir.

Bu artışın temel sebebi, elektrik fiyatlarında yaşanan yükselişler nedeniyle su temini için oluşan maliyetin artmasıdır. Belediyemiz, enerji masraflarını karşılayabilmek ve hizmetlerin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla bu düzenlemeyi gerçekleştirmek durumunda kalmıştır” denildi.(Haber Merkezi) www.yenicizgihaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri