KHK’lı 25 yıllık ihraç memur çiçekçilik yapıyor

KHK’lı 25 yıllık ihraç memur çiçekçilik yapıyor

Ş.URFA-BEKİR ŞAHİN; KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Eşbaşkanı Leyla Sezen, hiçbir suç ve gerekçe gösterilmeden KHK ile ihraç edildiğini ifade etti. Urfa’da çiçekçi dükkanı açan Sezen, kendisiyle birlikte aynı sendikada 20 kişi ihraç edildiğini, o günden buyana herkesin değişik iş kollarında çalışarak yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Sezen, “Valiliğe ve Maliye Bakanlığına itirazımızı verdik. OHAL komisyonu kuruldu, dosyamız şuan komisyonda inceleniyor. Olumsuz gelirse dava sürecimiz başlayacak” dedi.  

İHRACIMI GÜVENLİK GÖREVLİSİ SÖYLEDİ, ŞOK OLDUM

BES Eşbaşkanı Leyla Sezer, 25 yıllık devlet memuru olduğunu, 22 Kasım 2016 tarihinde hiçbir gerekçe ve suç gösterilmeden KHK ile hukuksuz şekilde ihraç edildiğini belirterek, “O tarihte sabah işyerine gittim o sırada kurumun güvenlik görevlisi bana “ihraç edildiniz” dedi. Şoka uğradım. Valiliğe ve maliyeye itirazlarımız yaptık. OHAL ile birlikte tüm süreç kapatıldı. Sonra OHAL komisyonu kuruldu dosyamız şimdi komisyonda ve inceleniyor. Olumlu, olumsuz cevap alamadık. Eğer o komisyonda olumsuz bir yanıt alırsak dava açarak hakkımızı arayacağız” dedi.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLİYORLAR

KESK’in bileşenlerinden ihraç edilen 6 şube başkanı ile birlikte dayanışma sergileyerek ayakta kalabilmek için birlikte çiçekçi dükkanı açtıklarını söyleyen Leyla Sezen, 1 yıl birlikte çalıştıklarını ancak gelir yeterli olmadığı için sonra herkesin ayrı ayrı işyeri açtığı, kimisinin özel ders verdiği, kimisinin başka mesleklere girdiğini şuan çiçekçi dükkanında, aynı sendikadan ihraç yönetim kurulu üyesi ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

HEPİMİZ SUÇSUZUZ VE HAKKIMIZIN TÜMÜNÜ ALIP

GÖREVİMİZE GERİ DÖNECEĞİZ

Halan Urfa BES Şubesinde Eşbaşkan olarak görev yapmaya devam ettiğini söyleyen Leyla Sezer, “Devletin sayesinde yeni bir meslek edindik. Çiçekçilikte canlı teraryumu yaptık ve çokta satmaya başladık. Bu nedenle de Urfa’da tercih edilir olduk. Dayanışma adı altında para odaklı çalışıyoruz. Ancak sendikal faaliyetlerimizde devam ediyor. İşyerimiz aynı zamanda sendika üyelerimizle buluşma noktamızda oldu. Fakat bu haksız ihraçlardan sonra bunalıma giren, köylerine dönenler oldu. Zor bir süreç, fakat sonunda hepimiz tazminatlarla birlikte tüm haklarımızı söke söke alacağız. Ve hepimiz görevimize geri döneceğiz. Çünkü bizim hiçbir suçumuz yok.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri