KESK’liler Urfa’da Şenyaşar ailesinin hukuk mücadelesine destek verdi

KESK’liler Urfa’da Şenyaşar ailesinin hukuk mücadelesine destek verdi

 

ŞANLIURFA; BEKİR ŞAHİN; KESK Gaziantep Şubeler Platformu Şanlıurfa'da 14 Haziran 2018 günü AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısıyla eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı oturma eyleminde ziyaret ederek desteklerini ilettiler.  

KESK’e bağlı Gaziantep Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Parlakçı ve yönetimi ile Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, SES Şube yöneticileri birlikte, Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet arayışını sürdüren anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ ziyaret ettiler. KESK’liler Şenyaşar ailesinin bu haklı hukuk mücadelesinde yanlarında olduklarını belirterek adaletin biran önce yerini bulmasını faillerin cezalandırılmasını istediklerini belirttiler.

 

“YASAL SÜREÇLE İLGİLİ BİR İLERLEME YOK”

Adaletin yerini bulması için adliye önünde annesiyle birlikte oturma eylemi yaptığını belirten Ferit Şenyaşar şöyle konuştu:

* Hastanenin içerisinde güvenlik kameraları var, kolluk kuvvetleri var, hemşireler var, doktorlar var bunların raporları var ancak buna rağmen yasal süreçle ilgili bir ilerleme yok. Şu an bizim için hukuk devletini yok sayılıyor. Babam hastanenin acil girişinde katlediliyor. Annem de bu olayın tanığıdır. Bu katliama kim katılmışsa fotoğraflarla teşhisleri var buna rağmen bu dava açılmıyor ve açık bir şekilde bu katliamı yapanlar birileri tarafından korunuyor.

* Buraya adliye sarayı diyorlar ama adliye sarayının içerisinde adalet dağıtmıyorlar. Bunlar sadece güçlülerin hukukunu uyguluyorlar ve bizim bu haklı talebimizi hukuka aykırı bir şekilde keyfi olarak taleplerimizi reddediyorlar. Olayın üzerinden yaklaşık 3 yıl gibi bir süre geçiyor ama mahkeme heyeti bu davayı açmayı düşünmüyor. Dosyaya bakan savcı da aynı fikirdedir. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki bu davanın açılmamasının nedeni siyasi baskılardır. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri